Žlica
Novi član

|
 |
« Odgovor #15 : 27 Veljača, 2007, 07:04:28 » |
|
Da se ne radi o meni, stvarno bih se posve iznenadio nad duhom teksta J. Ovako mi to nije dopušteno, jer svatko (trebao bi) voli sebe. Žao mi je što nisam vidio takav komentar za nekoga drugoga u ovome Gradu, jer to bi mi daleko više značilo. Tj. volio bih da ono što mislim o sebi, mislim i o što više drugih ljudi. Kritike i zlonamjerni komentari ipak mi u ovom slučaju daleko više znače, jer ima stvari na koje mi ukazuju i koje trebam promjeniti na sebi. A ono što vidim u pozadini takvog pristupa isto ne mogu komentirati, jer puno ljudi doslovno niti želi upoznati niti promjeniti sebe i ustvari žive tuđi život. Pozivam ih, ako misle da nije tako, da mi se javi. Kao što pomažem prijateljima, u istim stvarima, spreman sam pomoći i onima koji misle da to nisu.
Drago mi je sto usvajas kritike, to je pozitivno ne samo za tebe nego za sve. Mislim da svi mi trebamo cuti i dobro i lose. Pitanje je samo koju mi poruku izvlacimo i koju poruku kasnije prenosimo na druge. Najveca mudrost zivota po Žlici je vjestina da se covijek probudi ujutro sretan i da to zadrzi tu energiju do veceri. s tim covijek zraci pozitivnu energiju na druge i ako samo jednu osobu zarazi svojom energijom ucinio je mnogo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #16 : 28 Veljača, 2007, 06:34:19 » |
|
Zlica: Ajd da te ja pitam ko su ti koji povlace konce. Imenuj. Barem aludiraj da svi skuzimo. izjavom tamo neki a ne kazes ime stavljas se u polozaj tih koji povlace konce blago receno lov u mutnom. Ja ga nisam optuzio za korupciju ali da ima sumljivih elemenata u radu tih udruga. Mnogi su na NVO sceni pa ih se ne upire prstom. Ja vidim iz mnogih postova nezadovoljstvo radom osobe ili udruge koja se spomije. pa to valjda nesto znaci. Ne aludiram ni na koga. Imas dosta ljudi koji ne zele da se izloze prema javnosti -- na takve ja mislim opcenito. Mozda ti to gledas sa nekog paranoidnog stajalista, ja to vidim samo kao zastitu sopstvenih interesa. Dosta sad o tome "Sumnjivih elemenata" imas u svakoj udruzi...nemoj da opet pisem esej o ljudskoj prirodi  A sto se tice prozivanja...pa i nemora to da bude lose, na kraju krajeva je su kontroverzne osobe i naj interesantnije osobe. Najveca mudrost zivota po Žlici je vjestina da se covijek probudi ujutro sretan i da to zadrzi tu energiju do veceri. s tim covijek zraci pozitivnu energiju na druge i ako samo jednu osobu zarazi svojom energijom ucinio je mnogo. Nije lose! Ipak mi se nekako ne uklapa tvoja zivotna filozofija sa tvojim rjecima na ovom forumu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #17 : 28 Veljača, 2007, 05:20:00 » |
|
Činjenica je da mnogi nisu zadovoljni sa mojim radom, a ja sam prvi među njima. To ne znaći da kritika nije dobrodošla, već da sam svoj najveći kritičar, ako uspijem ne biti neprijatelj sam sebi. Onaj tko je mudar i dobronamjeran, primjetiće pasivnost i strah razotkrivanja svoje pasivnosti, kao nažalost glavni motiv kritike mojih (očito prevelikih) nastojanja. Takvi zato ne mogu primjetiti da (skoro) sve što radim, spreman sam prepustiti drugima. Ima više udruga koje sam osnovao za druge. Ima više dopisa koje sam napisao za druge. Ima više nastojanja koje sam učinio za druge. Takvi neznaju ni da pišu na ovim forumima. Sve u uvjerenju da ima istine u duhovnoj poruci da "ono što činiš drugome činiš sebi" i u osjećaju da jaki postoji radi slabih. Vjerovatno sam pretjerao u svemu i vjerovatno ću nastaviti pretjeravati. Da ne vidim snažnu Viziju i da ne činim sve što činim vjerujući u Kamelot, bio bih i ja tek kritičar koji ne griješi, ali živi u korijenu ljubavi, a tamo je strah dominantna boja...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #18 : 28 Veljača, 2007, 05:59:37 » |
|
ne radi se o tvom dobrom ili losem radu.Ocito ne kuzis. Stvar je da puno pricate a od rezulatata nista,i to za stvari za koje su dobiveni novci, nas poreznih obveznika i igraca igara na srecu.....mozda su drugi zasluzniji da ih prime.
UDruge za druge????ocito neko ne kuži ulogu koju bi trebale imate udruge u razvoju civilnog drustva.
A to da sam slucajnim povezivanjem cinjenica uvidio da za svaki projekt osnivate udrugu vidim samo kao krivo postavaljene stvari i neostvarivost vasih vizija,cak krivo postavljenu viziju,koje mogu dovesti do "kolateralne stete" i nanose stetu percepciji udruga u javnosti globalno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #19 : 28 Veljača, 2007, 07:51:22 » |
|
Ej baš sam pomislio na tebe i ti si tu. GOC u dobroj vjeri prihvati: Baš si ti taj koji ima ima informacije, ali ih ne razumije u bitnoj mjeri. Bit će mi posebna radost kad otkriješ značenje svog pseudonima. Imaš potencijal, ali trebaš ponekad i isplivati na površinu, jer tamo je ponekad sunce i radost rastuće Vizije... Ono što je mi izgleda da ne vidiš dalje od dna, a ja sam onaj koji gura na površinu. Probaj sa mnom, nije isto kad me gledaš očima sudrugova koji su zaboravili na ljepotu izazova...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #20 : 28 Veljača, 2007, 08:19:27 » |
|
I da pojasnim za one koji misle da puno toga nije moguće dok netko uvaljen u fotelju ne odobri. Civilni sektor je prostor slobode. Nisam pomagao ljudima da osnuju udruge za svaki projekt, već sam onaj koji je pomagao ljudima da osvoje mogućnost djelovanja u prostoru slobode. Pogledaj na ovim stranicama isječak iz emisije "Život uživo" i postavi pitanje sudrugovima sa dna kako se taj čovjek pojavio na površini i rekao: "Postoji mnogo dobrih ljudi koji žele pomoći Vukovaru i to ne samo u danima obilježavanja..." Malo promješaj karte ili pobjedi svoju inerciju. Svaka osoba koja iole poštuje sebe ne odustaje zbog loše percepcije na početku. Svaki pokušaj nosi u sebi rizik poteškoća, ali samo oni koji ne odustaju - unatoć problemima, protivljenjima i podmetanjima - može uživati u zadovoljstvu postignuća. Samo onaj koji je spreman sve izgubiti, može posaditi sjeme uspješne Vizije u tlo nadolazeće budućnosti. I kažem ti ono što vidim: Sa mnom ili bez mene Vukovar će biti veći nego ikad prije, prepoznat u svjetskim razmjerima kao sretnih i uspješnih ljudi koji dočekuju strance otvorenog srca, nesalomljivi u pokušajima da dotaknu nebo i posade na njemu Cvijet mira. To je Vizija Vukovara i za nju će sve više ljudi biti spremno dati svoju energiju. I to je za sudrugove sa dna skriveno, dok se češkaju na dnu smoreni nekim tko se usudio nazvati njihovim imenom... posve nebitnim funkcijama, koje same po sebi i nisu financijski plodonosne, ali dotaknute perom sanjara privlače u život niti Vizije Grada... A ti samo spavaj i bunovan brundaj o tome kako su rezultati mali i pogrešni, ne razumjevajući način kako sjeme postaje živi plod. Jednostavno, mnoga ostanu tamo gdje su pala, ali ono jedno koje iznikne u sebi stotine novih života nosi. Izbor između rizika pokušaja/promjene i statike inercije za tebe je doista težak, a za mene odavno ne postoji...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Žlica
Novi član

|
 |
« Odgovor #21 : 28 Veljača, 2007, 09:32:30 » |
|
Kad ste svi tako fino posteni i radite za dobrobit, Onako posteno bi bilo i da sperete ljagu koju vam drugi nanose, izlozite (stavite na download) statute tih vasih udruga na forumu kao i projekte koje ste pisali (narativni i budgetni dio) a koji se spominju, pa da svi fino budemo upuceni i da znamo o cemu se radi i da vam se svima izvinemo za nanesenu nepravdu i svoju veliku glupost. Posto znam da nista od toga nema svrhe dalje ni postati na ovo forumu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #22 : 01 Oľujak, 2007, 07:20:35 » |
|
eto domagoj kao sto i sam kazes Citiram "A ono što vidim u pozadini takvog pristupa isto ne mogu komentirati, jer puno ljudi doslovno niti želi upoznati niti promjeniti sebe i ustvari žive tuđi život."
Mislim da si se ovim i sam iskomentirao cim toliko pomazes drugima, i osnivas udruge za druge ne mozes a da duboko nisu zabrazdio u tudje zivote.a bas ni ti sebe ne bi mijenjao. Na svu srecu ipak ne zelim te kao spasitelja, a vidim i da ti prorocke sposobnosti nisu strane....pa ipak nisi me svojim postovim uvjerio da ste kao udruge za dobivene projekte ostvarili niti ostvarujete rezultate...osim mastanja i vizija ne vidim nista.A zasto bi ja pratio tvoje vizije? Imam na pretek svojih na kojima radim, stoga.....Good luck!!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #23 : 01 Oľujak, 2007, 01:01:19 » |
|
Pa niste se valjda uvrijedili, pa odlučili prestati vrijeđati? Što je to u mojim riječima da Vas toliko vrijeđa, ta ponudio sam Vam pomoć da i vaša aktivnost postane bar malo vidljivija ili da osim foruma pronađete i druge sadržaje. Ono što je očito i ovo malo što sam napisao Vam je nejasno, a kad bi sve stavio, ne bi ni čitali. Radi drugih ću doista uskoro i staviti u nadi da će to nekog i pokrenuti. A ti GOC jedno je tračati i pljuckati po drugome, a sasvim drugo je pokušati pomoći drugome da učini više nego što čini. Neznam što te čini toliko smorenim, ali doista malo promješaj karte.. nisam ja taj koji se opterećuje drugima
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #24 : 01 Oľujak, 2007, 02:53:29 » |
|
pa nisu trac i pljuckanje da nemate rezultata i da ne realizirate projekte, to su cinjenice. kao sto zlica kaze stavi javno statute, projekte i izvjestajepa cemo vidjeti. meni je dovoljno sto iz mog dzepa idu sredstva za vas nerad a toliko je udruga ciji je rad vidljiv, javan i koji ne doibivaju sredstva jer ne znaju to tako dobro upbliciti rijecima kao ti. Ovdje si smoren samo ti....uvjerdjen nisam, ali s tobom ne zelim polemizirati jer si samo preslik nama znanih politicara
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gog
Gost
|
 |
« Odgovor #25 : 01 Oľujak, 2007, 05:55:09 » |
|
Potrebno je dobro znanje za pisanje projekata, stoga bi bilo bolje da se udruzimo i pokusamo steci potrebita znanja za projekte, te bi i oni koji se bune, i to s pravom, mogli ucestvovati u podjeli sredstava namijenjenih civilnom sektoru. Puno toga znam o projektu VU Wirless i drzim da je donekle ispunio ocekivanja, mada bi trebalo i vise. Dosta se moze spojiti bilo tko na mrezu smo mu treba antena i malo znanja u komunikaciji. BZ AP dobro radi, a ako proradi Dunav bit ce jos bolje. Pozivam dezurnog kriticara da se vrati u projekt pa neka ga onda kritizira, uskoro bi se izvor finasiranja krticara mogao zatvoriti i sto onda, nije nimalo ruzicasto, budi siguran.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #26 : 01 Oľujak, 2007, 06:12:38 » |
|
ako mislite na mene nikad nisam bio u projektu, ali pratim rad NVO scene......
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #27 : 02 Oľujak, 2007, 08:34:55 » |
|
Projekti su Vam isto kao i svaki poslovni poduhvat. Nazalost im je naj veca prednost istovremeno i naj veca mana -- a to je mnostvo ljudi koji odradjuju taj projekt. Ukoliko se ekipa slaze, stvari idu naprijed, u suprotnom stvari stagniraju. Lako je sjedeti u kuci i prigovarati. A kad se pojavi potreba za pomoc, praviti se blesavim.
GOC, Umjesto da prosipas kavanske mudrosti na forumu, bilo bi dobro da i sam krenes u neki poduhvat, pa kakav god rezultat bio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jackie
Gost
|
 |
« Odgovor #28 : 02 Oľujak, 2007, 09:48:50 » |
|
ne petljajte wireless u to. decki sasvim dobro rade svoj posao! gog, nam koga si mislio!?
"Pozivam dezurnog kriticara da se vrati u projekt pa neka ga onda kritizira, uskoro bi se izvor finasiranja krticara mogao zatvoriti i sto onda, nije nimalo ruzicasto, budi siguran."
malo pravopisa be bi skodilo!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #29 : 02 Oľujak, 2007, 01:41:27 » |
|
Danas me je nazvala draga osoba i zahvalila na pomoći oko rješavanja obiteljske mirovine. (o.p.: mada je posve neshvatljivo da je tu trebalo pomoći...) Jučer mi je stigao odgovor od LEDE u svezi Vizije grada Vukovara, koja je temeljna i početna odrednica u PUR-u Vukovar (o.p.: toliko o Viziji..)
Dakle, ljudi i situacije u kojima sam pomogao postoje iz dana u dan i to mi je jedino važno. Moj dnevni efektivni rad traje dnevno znatno preko 12h i nemam privatni život. I nemam vremena da mislim na opterećene osobe, mada se oni jako trude da to postignu i napakoste. A dok GOC shvati da je svatko kovač svoje sreće i da su ljudi jedni drugima najpotrebniji, proći će mu vrijeme.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|