NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA
assault:
Memorandum SANU je objavljen u " Večernjim novostima " u dva nastavka 24. i 25. rujna 1986.
Ma mogu oni danas iznositi kakve god hoće tvrdnje. Jovan Rašković i ideje autonomije, kasnije i " republike ", su vas dovele tu gdje ste sada. Cijelu stvar ste postavili na pretpostavci da će vam prvo JNA i Srbija, a onda kasnije JA i Srbija stvoriti nekakvu državicu unutar Hrvatske, a vi ćete samo sjediti i čekati dok se sve to ne riješi. Dalekovidnost vam i nije vrlina.
macak:
Sve im se to vratilo kao bumerang i da netko ovdje od srba sjedne i napiše jedan dobar tekst o pogreškama bliže srpske povjesti imao bi o čemu pisati.............samo kad su pojedinci još uvjek u devedesetima i nema tu priznavanja vlastitih pogrešaka ........
Milan80:
Citat: Ribic - 05 Oľujak, 2010, 10:24:45
Šešelj nije beznačajan političar, on je deklarirani klerofašist.
http://www.youtube.com/watch?v=YyMD3YJX43w
http://www.youtube.com/watch?v=BhJl2oJPkR4
Paroški "Tog imate prvo da ubijete kao kera pored plota"
Nema što, miting na mjestu, pogotovo ako su akteri fašisti.
Seselj nije nista drugo do INSAJDER u redovima Srba, i radio na stetu istih.
Licnost koja je vesto prepoznavala probleme srpskog drustva, i vesto ih zlouporebljavala protiv Srba. S jedne strane me podseca na Mesica. Jedino sto Seselj nije imao ulizivace izjave svojim protivnicima.
Tipican politicar, koji ce majku rodjenu prodati za 1 dan opstanka na vlasti.
E sada snimci.
Prvi snimak 2. maja 1991. Simpatican datum... datum koji je nasem kraju doneo krvoprolice, i pocetak rata. Meni tu vlada jedna nelogicnost. Ako je kao sto kazes Seselj ratni huckac, i fasist, zasto onda MUP Hrvatske nije ga uhapsio? U to doba MUP Hrvatske je hapsio i prebijao, cak i ubijao gradjane srpske nacije u HR, ali Seselju nije dlaka s glave falila. Uhapsen od MUP Hrvatske jula 1991 u baranjskom selu, a u roku od 2 sata pusten, i nalog stigao od politickog vrha tadasnje Hrvatske!? Nije Tudjmanu interes da drzi u zatvoru ni Seselja, ni Arkana, ni Hadzica... 1.000.000 puta su mu korisniji na slobodi, i da rade ovo sto su radili. Interesantno je da niko nije dosao da snima i prenosi Vukasina Soskocacina iz Borova Sela... ali zato je sve ijedna rec Seselja, Hadzica i Arkana bila prenosena u etar, pogotovo zapadnih medija. Ribicu, ovde i mrtvac provaljuje da nesto smrdi.
Drugi snimak 24.04.1991. u Jagodnjaku, baranjskom selu. Skupilo se 40 mestana. Dosli na miting Seselja i SRS ::) Boze, ne zna se sta je jadnije, da li njegov govor, ili ovi clanovi SRS koji iz publike vicu "Tako jeeee! Ziveo drug govornik!" ;D Mene to podseca na komuniste i broza... hebes mi sve.
Ista prica kao i za ovaj prvi. Odmah je mogao biti uhapsen, a nije. Sve ove informacije su bile na stolu Josipa Boljkovca, koji nije izdao nalog za hapsenje Seselja.
Jasno se vidi ogledalo seseljizma. A meni se iskreno place, jer dobro je poznato da je Seselj bas tada 1991. imao 3% uporista u srpskom birackom telu. Da je tako kao sto pricas, i pridajes mu paznje, onda bi Seselj imao 70, ako ne i 80% birackog tela.
Razlika izmedju njega i Glavasa, i Mercepa naprimer, je sto su Glavas i Mercep bili deo vladajuce koalicije HDZ, a to svakako nije mala stvar, i mala razlika.
Ribic:
Milane, Šešelj nije bez značaja u kritičnom periodu. Evo, spominješ udio od 3% u biračkom tijelu. Pa kako objašnjavaš da je tako "nevažnoj" osobi stavljena na raspolaganje vojarna u Bubanj Potoku gdje se obučavalo dobrovoljce, dijelilo automatsko naoružanje......
Milan80:
Vidim da ste zdravo, i u dobroj kondiciji... mirovina po obicaju leze na vreme, pa nema druga posla nego tipkati u ovo gudalo ;D
Da krenemo...
Citat:
Možda zato što su se potonji potrudili da okupiraju trećinu zemlje, pripoje je bilo kako Srbiji i pritom zapale i opljačkaju okupirani teritorij?
http://www.youtube.com/watch?v=AbTKWoBgR5I
"Okupacija Slunja"...
Ja ne znam ko se ovde pravi glup, i to upadljivo!? Okupacija 18.11.1991.??? Na snimku koji si okacio, zaboravio si da je okacene i neke nepravilnosti, tacnije Dusan Zloakas, prica o rasulu u JNA, kako JNA nije u stanju da zastiti svoje vojnike a ne da posalje jos neke avijacije, ili cega vec. Prica o pomoci Predsednistva SFRJ u martu 1992. godine Srbima u Krajini, sto je sam po sebi apsurd. Kako je moguce da im pruza pomoc neko ili nesto sto ne postoji. Sredinom januara 1992. godine Predsednistvo SFRJ prakticno gubi svoju funkciju! A krajem aprila 1992. Srbija i Crna Gora proglasavaju SRJ.
Interesantno je naci na netu snimke kako gori par hrvatskih kuca, sto uvek nepogresivo hrani hrvatski domoljubni ego, jer zamisli zli cetnici pale hrvatske kuce?! Da li su samo hrvatske kuce gorele? Naravno da nisu... ali HRT to nije interesantno... sta vise, tim FT ne ostaje u fotelji vec leti napolje. Zasto se ne prikazuju snimci iz leta 1991. i kada su gorele srpske kuce. Isto tako je i sa Vukovarom. Nigde necete naci snimke HRT-a iz 1991, kako gore, i miniraju se srpske kuce?! Zasto HRT nikada nije objavio tako nesto????
Srbi u Slunju ne mogu biti na okupiranoj teritoriji!
Citat:
Imas li neki konkretan dokaz o ovome?
Vidjelo se na terenu
http://www.youtube.com/watch?v=VXZPtN0JI_k
http://www.youtube.com/watch?v=eJvlfQNG-7o
Jesi li ti svestan sta si okacio? Nasa diskusija se povela o pretnjama Predsednistva SFRJ rep. Sloveniji, saveznoj clanici iz 1988. godine, a ti kacis snimke iz leta 1991. Snimke koji jasno i nedvosmisleno govore o zlocinima slovenacke TO i milicije!!! Neki snimci se ponavaljaju. Ali sustina ostaje ista. U Sloveniji je tek 10 godina nakon tih tragicnih desavanja procurele vesti o zlocinima njihove milicije i TO?! Gle cuda... zar janezi da cine zlocine, i to prema varvarskom narodu kakvi su Srbi!? Napadali su granicare i regrute, koji su dosli na odsluzenje vojnog roka. Napadali su i porodice pripadnika JNA. Izivljavali se jednom reci. Zarobljavali su kamione i slepere opet srpskih vozaca. Na snimku ti se vidi i cisterna "Backatrans"... iz Backe Palanke. Vidi se da vozaci ne zele da im se uniste kamioni, jer su oni odgovorni za to. Srpski vozaci se hapse, i prebijaju, neki i ubijaju, koriste se kao zivi stit?! Toliko o herojstvu janeza. Ubaceni video snimak bez tona, pustena muzika, kao da se radi o mjuziklu, a ne o ratu na nasim prostorima, i zajednickoj drzavi!? Vidi se da su postojale i smb uniforme sa slovenackim obelezijima. Generalstab JNA u Sloveniju juna 1991. nije poslao svoje elitne jednice, niti je isla prava vosjka. Poslali 100 tenkova sve zajedno, par je unisteno, i jos 1000 vojnika JNA, sve ne povezano i u rasulu. Ocigledno je da je i slovenacki ego trebalo nahraniti.
Citat:
Pa ti stalno tražiš konkretne dokaze, jer ti kao ništa ne znaš. Ovo je kronologija početka raspda Jugoslavije koja nije počela u Hrvatskoj sa Tuđmanom, počela je prije, sa Miloševićevim najvama rata i Ćosićevim suludim idejama o objedinjavanju srpskog naroda u jednu državu, ma đe oni po Jugoslaviji bili.
hahahahahahha. Koga ti nasmejavas? Odlican si.
Hronologija raspada SFRJ pocinje onog momenta kada vam je broz poceo crtati granice... administrativne koje su se pretvorile u drzavne. Pravi fitilj je upaljen 1971.
Sve dotle su Srbi bili zaslepljeni KPJ, i verovali u SFRJ. No, posle toga, retki zanesenjaci ostaju u partiji. Hrvate si na prste 1 ruke brojio. Znali su Srbi da im je jos 1971. odbrojano, ali su cutali dok se brod odrzavao. Greska. Da je srece, trebalo se i tada podeliti, ali bez rata. No, brozu to nije odgovaralo.
Srba je bilo i u Sloveniji, i u Rijeci, na primer... pa se ne secam da je iko govorio da je Srbija do Triglava ili Trsta. A po celoj SFRJ je bilo Srba, zar ne?
Milosevic se pojavio 1989. Cosic je bio prisutan ranije, ali samo kao pisac. Ne kao glavnokomandujuci.
Inace nisu se njih 2 volela.
Citat:
Dakle, srpski narod u Srbiji je želio da čuje da će biti borbe a Franjo Tuđma je "sklapao" drugačije rečenice? Ma bravo majstore :-)))
A ko se borbama raduje? Zasto bi neko uzimao oruzije u ruke? Sta dobija a sta gubi?
Jel FT mozda pricao o ekonomskom prospertitetu Hrvata, i saradnji u regionu, ili je svaka druga rec bila srbocetnici, JNA, ugrozenost, nezavisnost, NDH, i sl.
Ti druskane samo pokazujes svoju politicku naivnost, i to da ne znas sta danas, a i zadnjih 20 godina znaci politicar.
Citat:
MASPOK nije bio nikakav secesionistički pokret, nego traženje veća prava za hrvatski narod u Hrvatskoj jer je davala više u proračun SFRJ a dobijala manje od Srbije koja je davala manje a dobijala više.Glede Kosova, ono mi i nije neka turistička destinacija da bih tamo poželio uopće otići. Međutim, sa mitom o Kosovu je počeo raspad Jugoslavije a završio raspad Srbije. Ko se mača laća od mača i pogiba.
hahahahahhahahahahhaha.... legedno interneta!!!! Ne spojiv si sa zdravom logikom! ;D Veca prava u SFRJ!? Nije istina. Pa i macak ti veli, ranije je bilo ovde pisano, da Hrvati nikada nisu voleli Jugoslaviju, a ti sada pricas da MASPOK nije bio secesionizam!? Ma je li... pa sto su onda palili sume i nacionalna blaga po Hercegovini i Dalmaciji??? Niti su Hrvati bili u SFRJ brojni, niti su hteli zivot sa Srbima, jedino je bio cilj izvuci se iz SFRJ u granicama koje vam je broz nacrtao.
Mit o Kosovu nije poceo 1989. kako se ovde pokusava poturiti. Vec 1968. ako ne i ranije. Sam predstavnik Kosmeta u SFRJ Sinan Hasani (1986-87) nije ni imao drzavljanstvo SFRJ?!!?!? A ti meni pricas o mitovima za Kosmet. Boze, na sta se ja spustam ::)
Citat:
Ne, ovo se odnosilo na Veliku Srbiju. Kosovo je tada bilo sastavni dio Srbije a Velika Srbija nije. Bitke mogu da počnu.
Jel ti vidis sta ti pises??? "Kosovo je tada bilo sastavni dio Srbije a Velika Srbija nije" ::) ::)
Da, druskane moj... Na Kosmetu je dugi niz godina bilo stanje katastrofalno. Niti si ikada bio tamo, niti ces ici. Ne znas stanje stvari, a dosao si ovde da drzis predavanja!? Naucio ono sto su ti u poganoj kuhinji servirali!
Na kosmetu je sve do 1989. vlast bila zapravo albanska. Formalno jugoslovenska... ali to nijednog Hrvati i Slovenca nije nimalo interesovalo. Stavise, ocekivali su tako nesto da na drugom kraju pocne goreti, i da i oni odvale svoj deo kolaca!
Citat:
Siroti. Misliš, kao što svi srpska propaganda sve Hrvate naziva ustašama? Aww, baš mi vas žao.
"Tek ce da ti bude zaooooo", sto bi Pele rekao u LSLG.
Ja ih tako ne nazivam, zovu ih tako srpski komplexi poput tebe.
Citat:
Ali ga na vlasti nije bilo. Dakle, on tada niti je sudjelovao u kreiranju politike, vlasti, bilo čega. Konkretno, ti koji "hoće održati Jugoslaviju" bune se protiv aktualne komunističke vlasti u Hrvatskoj, ne protiv Ruđmana. Njega faktički nema, nema HDZa. Miloševića itekako ima.
FT je bio neko ko bi se komunistickim recnikom okarakterisao "spoljni neprijatelj"... zasto njega KOS JNA nije uhapsio, ostace verovatno u analima spijunske sluzbe zapisano kao ENIGMA.
Rekao sam ti da problemi ne dolaze sa FT, vec i ranije. Milosevic 1989. nije ni govorio, ni radio protiv Hrvata. Sta vise, tada su mu usta bila puna Kosmeta, i posle jos opstanka SFRJ.
Citat:
Dematnira te Vojislav Šešelj, Milan Martič, Milan Babić i tisuće srpskih "boraca za Jugoslaviju" koji usred Hrvatske uzvikuju "Srbija, Srbija"
Ja bi rekao da demantujes sam sebe. Kaceci ove snimke o Seselju. Naime, u tom snimku Seselj jasno kaze da taj i taj se zalaze za autonomiju Srba u HR, i lepi mu etiketu izdajnika?! Seselj jeodmah poceo price o srpskim zemljama. A to ti je dokaz da je zelja za suzivotom i opstanka SFRJ bilo. Jovan Raskovic je bio jedan od ljudi koji nisu zeleli rat, i izabrani predstavnik Srba u HR. Seselja nisu Srbi u HR birali.... a ni Milosevica! A predstavlja se kao da jeste. I jos gore sto je Milosevic pregovarao sa Tudjmanom o Srbima u HR?!?! ::)
Citat:
Poslovično neinformiran. Da ti nije Vojislav Koštunica štogod u rodu?
Da ti ne gledas previse srpske TV kanale, pa da te jos ne proglase antidomoljubom?!
Citat:
Za svoju zemlju u kojoj je rođen. Naravno, u čemu je problem?
A koja je to zemlja? Sustinska razlika izmedju Srba u SR Hrvatskoj, i Hrvata je sto nije postojala razlika u ljubavi prema SFRJ i SRH, sta vise, pa isto je... Kod Hrvata, SFRJ je postojala kao nuzno zlo.
E zbog te svoje jugoslavicnosti Srbi su etiketirani kao izdajnici, strano telo - tumor, i problem koji treba odstraniti!
Citat:
Srbija je svoje autonomne pokrajine izbisala početkom devedesetih "jogurt revolucijom". Ako su ih do tada imali godinama, čega su se bojali, zašto su mijenjali teritorijalni ustroj?
Nisam cuo odgovor, vesto izbegavas!!!!
Izbrisali su granice, jer je na delu bila separacija! Posto nisi bio tamo, onda i ne pricaj o tome.
Citat:
Franjo Tuđman ih nije svrbio svakako jer ga još uvijek nije bilo u čitavoj priči. A Srbi još uvijek nisu manjina ali dižu bune.
hahahhaha... pricaj mi jos o tome! Vlast u Zagrebu je bila losa i pre FT... samo se izgleda neki i dalje prave gluvi.
Citat:
Ali ga još uvijek nema a raspad je već počeo. Zanimljivo je kako srpski fašisti poput tebe sve jednostavno prozovu špijunima. Kao, jesu, oni su naši ljudi ali su špijuni. Šta su svi Srbi špoje zapravo?
hahahahhaha... pa ti me ubedi u suprotno! Oni jesu po poreklu Srbi, bar ovaj drugi. Ali su radili protiv Srba. Dok Hrvati skapiraju da im je i Mesic i FT bili spijuni... to ce debelo biti u cengelama! Decko... okreni se malo levo, pa desno... nece skoditi da cujes jos nesto u upravljanju balkanom.
Zapitaj se sada zasto EU zeli HR k sebi?!
Citat:
Da, na tom kongresu se bratsvo osjetilo samo kod delegata iz Srbije i Crne Gore koji su blokirali i glasali protiv svakog hrvatskog i slovenskog prijedloga. I ko je tu onda radio kaos? Uostalom, nije li to dokaz da su srpski i crnogorski komunisti imali iste planove kao i nacionalisti?
Da li su slovenacki i hrvatski predlozi bili u duhu bratstva i jedinstva, titoizma? Ili su delegati dosli da zametnu kavgu? ::)
Citat:
Jer još nema Franje Tuđmana i HDZa a Srbi nisu nacionalna manjina.
A da li drugovi delegati rade za interes SFRJ ili na razbijanju iste?
Citat:
Ali ga, čudnim čudom, nisu uhapsili. Baš totalno čudna stvar, jel da? A i da su ga uhapsili već bi to bilo protumačeno kao ustaški teror.
Ovde pricamo o saveznim organima, a ne republickim...
Citat:
"- Održan miting Srba u Karlovcu na kojem je optuženo hrvatsko i slovensko rukovodstvo za pomoć Albancima na Kosovu, a najavljen je i novi miting Srba na Petrovoj gori, 4. ožujka."
Pa jel to istina bilo? Ako je istina, zasto da se krije???
Citat:
Tuđmana još nema, nema promjene ustava, Srbi nisu manjina a pripreme za autonomiju su već počele.
Da si ti meni zdrav i pametan... Srbi su autonomiju trazili jos 1947.
Citat:
Nema promjene ustava, Srbi nisu nacionalna manjina, Tuđmana još službeno nema a predstacnici Srbije govore međusobno da će rata biti. Čudno, baš nekako ruši tezu o srpskom mitu ko je započeo rat.
Hm... kako ovo sada... ima ga, ali ga nema... pa jel se mi to igramo zmurke? Predstavnici Srbije... pricas kao neki menadzer pevaljke iz kafane... danas svako moze, kao i onda pre 20 godina da bude neki i neciji predstavnik... Navedi mi imena i citate.
Citat:
Pa nisi li ti rekao da je to napravljeno već 89e. A Jna se buni.
Da... jeseni 1989. je ozakonjen visepartijski sistem. JNA zna sta znaci kada pustis kerove sa lanca. Do juce su se borili protiv ustaskih emigranata, a sada treba da im isti ti budu predsednici republika!? Ko je tu lud?
Citat:
Kako ti ono kažeš - dokazi? I zašto su uhapšeni i koliko ih je uhapšeno? Komunisti sa Tuđmanom nisu imali nikakve veze, jer da jesu, izašli bi zajedno na izbore. Ovako su se gložili sa njim do njegove smrti. Jedino što su komunisti napravili, jesu dozvolili višestranačje.
Pa jel nije dokaz Kistanje, 1989. godina? Uhapseno ih je vise. Ne znam brojku, ali navescu ti.
hahahahahah... nisu imali nikakve veze, sem sto su radili na razbijanju SFRJ. A zasto je Racan poklonio Tudjmanu glasove... ima viska, pa deli mu ko deci sladoled!? Joooj Boze... sam se sebi divim sto crtam ovde ko deci u 1. osnovne.
Dozvolili visestranacije? Pa sto to za vreme broza nije islo? Dozvolili svom protivniku da pobedi?! Nalog je dosao od spolja da se napravi visestranacije. Komunizam nije samo u SFRJ istruolio vec i ostalim zemljama Istocne Evrope.
Citat:
A kad nije islo politički da se nekome oduzme trećina teritorija, e onda su krenulo vojnim putem. I sve je to inicirano od strane Srbije, pomoć je stizala iz Srbije a ideje o tome su razmatrane još prije Tuđmana. I nikakva autonomija nije razmatrana, nego sjedinjenje sa Srbijom. Gle divnog čuda, Srbija ukida svoje autonomne pokrajine a rado bi ih stvarala u tuđoj državi. Vaistinu zanimljivo.
Blago tebi decace... Kada se videlo da Jovan Raskovic sa svojom pricom o autonomiji dobija podrsku, uklonili su ga, bas kao i Soskocanina. Svako onaj ko nije zeleo "Sve Srbe u 1 drzavi" bio je izdajnik. Pomoc je stizala u tom smislu, sto su slali Seselja da drzi govorancije, i sto je SM pregovarao sa FT!
Srbija je cekala da se uvedu i u SRH i BiH, akada je videla da toga nema, onda je i ona ukinula.
U SRH, pojam autonomija dozivljavan je kao cetnistvo i terorizam?! Vaistinu zanimljivo!
Citat:
Znam, može svako pogledati na netu.
Pa navedi onda kada znas
Citat:
A zašto onda svi na tom mitingu viču Srbija, Srbija i vijore se zastave Srbije?
Imas li snimak mozda?
Znam da je bilo mitinga, i da je bila delegacija iz Vojvodine, pa su oni doleli zastave SR Srbije sa petokrakom. A ne kokardama. Samo je Vuk Draskovic dosao sa sajkacom i petokrakom. Dosao i HTV, pa ceo miting proglasio cetnickim, i sve otislo u vraga, jer su ciljano snimali ono sto hrani hrvatski ego!
Citat:
Možda to što Franje Tuđmana i HDZa još nema na vlasti, nije promijenjen ustav, Srbi nisu nacionalna manjina a usred Hrvatske "ugroženi" Srbi viču "Srbija, Srbija"?
Svih 50.000 vice "Srbija, Srbija"?
Citat:
Možda zato što se o tome doista i radi? Jedni rade na odvajanju Hrvatske od Jugoslavije (iako još nisu na vlasti) a drugi rade na tome da od Hrvatske odvoje neke dijelove i pripoje ih Srbiji.
hahahahahah... mozes ti to i bolje! Pri cemu se odvajanje SRH tolerise, podrzava i pomaze... a opstanak SFRJ pljuje i omalovazava!? Zaista simpaticno!
Citat:
Dokazi?
Dokaz ti je recimo srpska sela u okolini Vukovara... nakon 2. maja 1991. svako selo je podiglo barikadu, jer je znalo da ih isto ceka. Slicno je i u Kninskoj Krajini i Zap. Slavoniji.
Citat:
Nisu. Nego cjelovitu BiH (o bošnjačkoj Bosni razmišljaju tek kada su se počele odvijati igre oko nacionalnog dijeljenja Bosne, što je izazvao Karadžić), što SDS i ekipi smeta.
Pa jel prvo Karadzic poglasio Republiku Srpsku, ili Hrvati Herceg-Bosnu!?!?!? Daj ne lupaj vise ociju ti.
Bosnjacka Bosna, znaci islam i muslimani... Hriscanima nema mesta. Da te cuju ovi iz Travnika i Viteza, pokidali bi te...
Citat:
A trebala je ujednijena srpska lista?
Nacionalizam je postao izgovor za osvajanje vlasti u svim ex yu republikama... ako to nisi shvatio... prodji se diskusije. Smejace ti se ljudi.
Citat:
Nije se slavilo ništa, to mogu samo infantilne i retardirane budale slaviti. Međutim, možda je Jovičić opstao "samo" tri godine, no i dan danas opstaje Vojislav Šešelj, koji istu stvar tvrdi i iz Haaga.
Nego, i Jović špija. Stvarno su ti Srbi svi redom špijuni.
Dok se govori, i peva "Srbe na vrbe", "Srbe u Jasenovac", "U Madridu grobnica od zlata u njoj lezi vodja od Hrvata", onda sve je to budalasto i sacica izdajnika... previse jadno sa tvoje strane.
Da tebi neko ponudi deeebele pare, i ti bi pevao ko Seve na rivi... UDBA ne broji 100 ljudi... vec 10.000 ljudi. Sve povezani sistemi i mehanizam... zalutao si covece, previse si naivan. Ja da ti i ovo crtam necu... nadji ove dokonjake.
Citat:
Ne poklanja, jer ih ne može pokloniti. Uostalom, čemu, ako je već ovaj dobio potrebnu većinu za pobjedu? A raspad SFRJ je počeo, kao što smo već vidjeli i prije ovoga, pokušajem i sporvođenjem prekrajanjem teritorija Hrvatske a kasnije i Bosne.
Ma kako ne moze... ne lupaj. Racanov izlazak na te izbore aprila 1990. se sveo na to da Srbi imaju svog kandidata, i da izbori, odnosno naknadna vlast dobije legitimitet. A to sto je Racanu uspela zaje*ancija, i samara Srba... Boze moj. Ako nisi skapirao, raspad SFRJ je poceo upravo ovim izborima, jer su stranke koje su pobedile donele raspad.
Citat:
Koji je Hrvatska plaćala iz svog budžeta. No ne vidim, zašto se onda čudiš što se nakon toga Hrvatska naoružavala. Pa bilo joj je jasno protiv koga će to "ušparano" oružje biti upotrebljeno
Pa platila je sigurno 10 puta vise nego Srbija, jel? Oruzije se separatistima nikada ne deli... I Istrani sada tvrde i Dalmosi da daju u budzet pare, jer se turizam vrti kod njih... pa sto se njima ne podeli oruzije?
Citat:
Oluja ti u glavi. U biti, nije oluja, više propuh.
Opet bezanje od odgovora ;D ;D
Citat:
Ne u tom obliku kao tada, "Krajina" se spominje kao jedna od elemenata udruživanje svih Srba u jednu državu. Osim toga, imamo mi i Imotsku Krajinu pa nikom ništa.
Pa ne secam se da je RS Krajina bila sastavni deo SR Jugoslavije...
Da li Imotska Krajina ima pravo na Autonomiju?
Citat:
Pa čuj, kad već prihvaćaš sve teze Vojislava Šešelja kao neoborive, ne vidim zašto bi ti ovo bio problem? I tako progutaš sve što ti serviraju.
Za pocetak, navedi mi bilo koje slaganje moje sa Seseljem. Ja da se slazem sa njime, bio bi clan SRS.
A o serviranju nemoj da mi pricas... pojam si za to. Cak si i ove sa vu foruma zeznio... uvek se pojavi neko novi..
Citat:
Apsolutno nisu. Ni Hrvati a bogami ni Srbi. Oni su na tim mitinzima uzvikivali "Srbija, Srbija" a Jugoslaviju nigdje izrijekom nisu spomenuli. Govori se o prisjedinjenju sa Srbijom a ne sa Jugoslavijom.
Ne bulazni. Hrvati opstanak nisu ni zeleli, pa nisu ni razloga za to imali. Srbi jesu imali mitinge opstanka SFRJ. Kacili slike broza i ostalo.
Citat:
S tim da su se prije tog istrebljenja Srbi svojski potrudili da istrijebe Hrvate iz Hrvatske i Bošnjake iz Bosne.
Resavanje Srpskog pitanja od strane Hrvata traje vise od 100 godina. A u Bosni traje od XVI veka, preko pokrstavanja, nabijanja na kolac i sl. Hrvati i Muslimani i dan danas postoje u BiH.
Navigacija
[0] Lista Poruka