Vukovar Forum
08 Rujan, 2010, 12:15:35 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: 1 ... 14 15 [16]
  Ispis  
Autor Tema: NEZAVISNA DRŽAVA HRVATSKA  (Posjeta: 25932 )
Milan80
Novi član
*

« Odgovor #225 : 14 Lipanj, 2010, 06:02:35 »

Пошто видим да некима овде иде читање ћирилице, не би шкодило да и остали науче понешто.

Остали уживају у врућини.  Namigujem

Citat:
Kako objašnjavam? Pa nisam ja tu da objašnjavam ničije riječi osim svojih. Ovo što napisah za Šešelja nije moja misao, to su činjenice, to su riječi dotičnoga a nekog x faktora u priči, razumiješ.
А друшкане, одакле ти онда идеја да ја треба да објашњавам онда шешељеве речи?!?!? Мени Шеки није ни род ни помози Бог, а нисам никада чак ни симпатизер његове странке био, камоли члан.
Шта су чињенице, а шта нису, то је релативан појам. Јер очигледно да ја и ти нисмо исто васпитани, нити смо истог менталног склопа. Јер не гледамо исто на убиство човека. Теби је битна његова верска и национална припадност, а мени, јел тај човек невин, или не.

Citat:
Ajmo se vratiti na početak tvog posta, na mirovine i ostale web aktivnosti. Pa primjećuje se i to na koji način i u kojoij mjeri rabiš svoje vrijeme. Ne može se tek tako postati moderator "Krajina Force-a", ipak tu treba netko aktivan...
Ајмо се вратити у пролеће 1990. године, па да видимо ко и зашто је подивљао, и преко ноћи добио снагу. Не може се тек тако постати председник вуковарског ХДЗ, јер је то реалност, а модератор КФ је виртуелност. Два тотално различита појма.

Citat:
O mirovinama. Vidim da si ovdje indirektno prozvao određeni krug forumaša. Pa evo, dat ću si pravo da napišem nešto o tome. Mirovine su krvavo "zarađene" na ime krvavog bojišta i još krvavijih logora.
Па јел тебе сврбе те "мировине", бојиш се да не би неко то укинуо? Па почети живети од свог заната и умећа? За 3 месеца пушкарања, слабо је ко од бојовника зарадио примања. Поготово што се у Вуковару борило можда 3000 све заједно бојовника... а примања преузели њих 10.000, па ти сада види чему то.

Citat:
Zašto nisi aktivan na "Vukovarcu"? Vjerovatno zato što o pojedinim temama nemaš previše reći.

Ја што сам имао рећи, већ сам рекао... а људима је очигледно присутан недостатак пажње и лењост, јер неће да читају шта је већ раније написано, него хоће да се њима посебно црта и пише... а мени то непада напамет!

Citat:
Živ mi i zdrav bio i pitaj Novosađane kad će po mirovine u Hrvatsku.  Namigujem
Друшкане... пензије које су стечене на основу 30 годишњег рада не могу бити једнаке са 3 месечним "ратовањем"... нормално је да људи раде 30 година, одвајају за пензију, и касније то подижу. Па ма које они вере, нације били, и где се налазили.

Evidentirano

Svadjanje na Internetu je kao specijalna olimpijada, cak i ako pobedis, opet si retard...
Milan80
Novi član
*

« Odgovor #226 : 14 Lipanj, 2010, 07:08:27 »

Citat:
Siročeki. A to što ih je ta ista JNA naoružala i pružala svu moguću podršku prilikom zauzimanja Slunja nema nikakve veze? Pa žalili su se neki četničići Doktoru Voji  da im smeta što se Armija naziva jugoslovenskom, kad to srpska armija ima biti. Pa je ovaj osuo na njega paljbu da sve to mora izgledati kao borba za Jugoslaviju dok ne ustanove ggranice a poslije, kada se one utvrde, e onda će to biti Velika Srbija. Dobar plan, ali eto, propade.

Јел теби то не указује на велике нелогичности?! Др. војкан назива нешто југословенски? И сам је написао неку књигу 1987. године где се залагао за југославију?! Он је иначе толико пун контрадикторности, да ми се и не да више цитирати све његове будалаштине. Понаша се као господар и неба и земље. Далеко му лепа кућа. ЈНА је селективно наоружавала нека села, и места, али су та села била претходно већ нападнута.

Citat:
Tako je. A sve do tada je postojala krnja SFRJ sa svojim krnjim predsjedništvom. Do trenutka priznanja formalno je čak i Bosna sudjelovala u radu predsjedništva iako je Srbija i Crna Gora, naravno, ništa i ne pita. Bili su ljuti još odonda, otkad ih je Bogić Bogičević odjebo na sastanku na kojem su razmatrali o izlasku vojske na ulice. Računali na njega jer je Srbin a on bio za Jugu, samo ne po njiovom planu pa ih razočarao. Osim toga, do proglašenja SRJ je formalno u radu sudjelovala i Makedonija.
I ta i takva SFRJ, odnosno Srbija, jest davala pobunjenim Srbima sve što je mogla. Da ne pričamo o raznim vojnim paraformacijama koje su se prilkjučivale JNA ili je JNA njima davala logistiku o čemu govore i Vojislav Šešelj i Arkan. Srbija je projektirala rat, podržavala i direktno sudjelovala.

Ако ниси приметио све то око Председништва СФРЈ после јуна 1991. је била једна велика спрдачина и пљување народу у лице. Сигуран сам да је већина народа СФРЈ била за опстанак. Али политичари по налогу спољних фактора руше СФРЈ. ЈНА је требала то да спречи, али је и сам врх ЈНА учествовао у разбијању сопствене државе?!

Citat:
Par kuća? Daj, nemojmo se zajebavati. Ono što je bitno u čitavoj priči oko tih snimaka jest da to nije snimio hrt, već su to snimke koje su snimali sami Srbi iz Krajine a koje je skupio neki tip pod nadimkom Orkan, koji je i sam branitelj, te ih je ukomponirao u filmove a te dokumentarce HRT nikada nije htio objaviti, nego su se snimke dokumentarci prikazivani na mreži lokalnih televizija a mogli su skinuti i sa neta. Ja ih, konretno imam sve doma i nekoliko sam ih puta pogledao. Te razdragani ljudi koji pale kuće, te razdragani vojnici koji u Jamničkoj Kiselici sasvim junački pljačkaju pogone mineralne vode a onda pale po  Jamnici i ispisuju grafite „Ovo je Srbija (ili, kako ti kažeš „Jugoslavija“) , te reporter koji ispred srušene crkve objašnjava kako je sasvim vidljivo da je taj objekt bio uporište HDZa (?!?), te vladika Nikinor koji drži monolog o tome ko to sme da miri Srbe i Hrvate, vjekovne neprijatelje, te ekipu koja snima sa mosta na ulasku u Slunj i komentira „sa'ć'mo u pljačku“, te rezervist iz Novog Sada koji se hvali kako su mu obećali jagnje ako poruši toranj na crkvi i eto, on je sad toranj porušio i čeka, sav tužan, jagnje, te malo paljenja, te malo rušenja, te veselja zbog učinjenog i tako u krug.
Па када си тако окренут снимцима на интернету, зашто не окачиш овде и снимке како кољач прича како је клао Србе? Делили су и шаку динара, да се минирају српске куће, и малтретирају Срби, твоје комшије из Вуковара, па не видим да те нешто то потресло.
И графити су освањавали "Срби напоље из Вуковара, па тебе то исто не потреса", исто као и натписи "НДХ" и сл. Причаш о резервистима из НС... а што не споменеш мерчепов батаљон?
Јесу ли они мање важни у целој причи, или су се појавили после резервиста из НС?

Citat:
Ako su ga zauzeli, integrirali u nekakvu „SAO Krajinu“ te protjerali nesrpsko stanovništvo, onda i te kako jesu okupatori. No, ta vremena su, hvala Bogu, prošla.
Па да нису они били претходно истерани из Слуња, само због своје националне припадности?!

Citat:
Jesi li ti svestan sta si okacio? Nasa diskusija se povela o pretnjama Predsednistva SFRJ rep. Sloveniji, saveznoj clanici iz 1988. godine, a ti kacis snimke iz leta 1991.

Citat:
I prijetnje su ostvarene. Prvo se počelo sa neuspješnim bojkom slovenske robe, onda ih se malo pokušalo zastrašiti a onda je Sloba uzviknuo „Idite bre što pre“ i to je bilo to, JNA se pomakla istočnije, u Hrvatsku.
Како су остварене, тиме што су послали 2000 регрута на ослужење војног рока? Ситуација у Словенији, код озбиљних држава и војски би била решена за 4-5 дана, зна се и како... ово је само био показатељ да је све било унапред сређено, и договорено.

Citat:
Republika Slovenija je, kao i sve ostale republike bivše Jugoslavije imala potpuno pravo na samoodređenje, što je ona i iskoristila. Napravili ljudi referendum, ljudi se se većinom odlučili za neovisnost i to je bilo to. Nakon referenduma su se događala hapšenja ljudi od strane JNA i SDBa, danonoćna ispitivanja, pa je čak krenula i grupa ljudi iz Srbije kako bi protestirala protiv tog referenduma, no Slovenci su ih na vrijeme spriječili i otpravili natrag, kako i treba. Čisto sumnjam da bi drugačije u Srbiji dočekali nekog izvana da je pokušao demonstrirati protiv jogurt revolucije, Yeah right. A zašto su vršeni napadai na vojnike? Pa da JNA nije demonstrirala moć i okolo se po ulicama vozila u tenkovima i oklopnim vozilima, da se malo qrče jer da im sigurno ne mogu ništa, možda niko ne bi stradao. Da JNA nije iz obijesti iz zraka gađala aerodrom u Brniku, možda ni tada ne bi bilo ništa. Da su mirno napustili Sloveniju, možda bi sve bilo u redu?

Чини ми се да су и остали народи требали да се изјасне око тог референдума, и дају сагласност за разлаз. Али није било тако. Они су заправо сами себи дали сва овлачтења, и крај. Имали су помоћ од МЗ, и ништа ту није могло да се ради по пропису.
ЈНА је и раније излазила на улице за време параде, па нико није нападао и убијао војнике. Не лупај! ЈНА је могла из авоиона да потуче целу дежелу, па су бацили 2 бомбице, и тиме је дало словенцима могућност да раде то што су радили. Е па видиш... како ти кажеш јогурт револуција... је била за сједињавање а не за раздвајање, и то је разлика.

Citat:
A šta je to bilo tragično 71. godine? MASPOK, poznat još kao „Hrvatsko proljeće“ bio je pokret koji je tražio da Hrvatska ima bolji položaj u Jugoslaviji. 25% proračuna SR Hrvatske  išao je samo na naoružanje zajedničke vojske koja se okrenula protiv te iste republike. Novci su prov išli na pranje u Beograd, pa su se smanjeni vraćali nazad. Jasno je da SR Hrvatska , koja ima tisuću kilometara obale i kao takva ima sjajne prihode od turizma nije bila zadovoljna time. Nije bila zadovoljna ni položajem jezika, jer, pobogu, službeni jezik u vojsci kojoj je pare davala je bio srpski. Ne vidim ja tu neko bratstvo i jedinstvo, pogotovo ne u vojsci. Osim toga, Broz nije išao na štetu Srbiji kada je krojio granice, Srbija je sama  sebe zatukla do kraja kada je orgijala po Kosovu zadnjih dvadeset godina a sad im je i Vojvodina klimava. To nije kriv Broz, nego je Srbija sama sebe kaznila kada je krenula u
ratove.
Ни сами овде форумаши се не би сложили са тиме. Хрватска 1971. није тражила бољи положај, већ независност. Схвати да никада Хрвати нису волели као народ СФРЈ, нити желели нешто заједничко са Србима?! Тако да те приче о бољем положају, су смешне. Јер да је тако, само би се одвојили, не би било рата?! Хиљаду км обале вам броз нацртао и дао?! Šokiran
Па зар не мислиш да је хрватски језик настао из српског?! Када су Срби покрштени у Славонији, Далмацији, Лици, Кордуну, Банији, Херцеговини, Боки Которској... променили веру, потом и нацију... али им језик смета. Гле чуда, исти као у Срба?! Да не мислиш да се силом гурала ћирилица, и потурала латиница?! Шта мислиш о томе?
Па волео бих да то мало подобније објасниш о Брозу, Србији и границама. Србију су арбанаси урнисали задњих 50 година... али ти о томе појма немаш, јер су слушао селективне вести ХРТ.
Србију су повели у ратове, одређени политичари.

Citat:
A to što su Srbi bili zasljepljeni KPJ....yeah right. KPJ je bila institucija koja je pružala šanse da se postane neko i nešto i svi su to dobrano koristili. Tako, da nemoj mi o zasljepljenosti. Dovoljno je pročitati par memoara Dobrice Ćosića iz tih vremena (posuđeno u Srpskom Kulturnom Društvu „Prosvjeta“, Zagreb) pa da zasljepljenost bude malo manje slijepa. Naime, ja kada pričam, za razliku od tebe, zaista i znam šta pričam, ne pričam ništa na pamet, za razliku od tebe, koji sve što pričaš čuješ od svoje četničke bratije. Malo više čitanja, ne bi ti bilo na odmet.
Ишли су из идеала. А Хрватима појам југословенско није никада био близак, сем пар појединаца.
хахахахахха... благо теби тако начитаном... када тебе све сами Ајнштајни и Њутни подучили том големом знању...

Citat:
Pa bilo je i Hrvata i Bošnjaka po čitavoj Jugoslaviji pa niko nije pravio HAO ili BAO Krajine po tuđim republikama a Srbi jesu. To što si ti rekao sad bi trebalo dokazati da je Tito krivo prekrojio granice pa da je trebao Srbima ostaviti Srbiju tu đe su oni radili Krajinu devedesetih godina? Ti ne da nisi načitan, nego si još i glup, majke mi mile.

А извини колио је то Хрвата и муслимана било по целој СФРЈ? Овде се између осталог помињу цифре, па пошто си начитан, и обавештен, кажи то бројчано. Срби су тражили аутономију од Броза, али је нису добили.
Давај податке, немој да ми овде лупендишеш.

Citat:
A to dokazuje i tvoja tvrdnja da se Milošević pojavio 89e godine. Da si samo ukucao „Slobodan Milošević“ u google (inače, internet tražilica koja se nalazi na www.google.com) mogao si dobiti sljedeći podatak (za šta postoje i videosnimci na Youtube):
Милошевић је један од најупечатљивијих ЦИА људи на Балкану. То што је он "стао на страну народа", то има своју позадину. Јел мислиш да би се ФТ другачије понашао у сличној ситуацији? То што је он дошао на Космет, дошао је тамо јер је горело. А и сам си окачио податак да су Србе терорисали Албанци. Дошао је на Космет, јер се тако "купују Срби"... исто као и Хрвати на Блајбургу.

Citat:
Srbočetnici su došli u onom trenutku kada su se sami Srbi predstavili četnicima, tako govoreći pred kamerama, marširajuči po Vukovaru sa crnim zastavama i bijelim lubanjama. Srbočetnici takvi sigurno nisu bili na početku njegove vladavine, pogotovo što je on bio impresioniran Slobodanom Miloševićem. Sigurno ga nije zvao srbočetnikom kada su se sastajali u Karađorđevu i Tikvešu.

Марширање са заставама четника кроз Вуковар је направљено тек 20.11.1991. од одређених људи. Довољно да ТВ има шта да сними. Па њих 2 су били пајтоси. Никако непријатељи. А не знам како теби сада то изгледа што је он био импресиониран СМ?

Citat:
Neovisnost, to već da, no, kao što rekoh, svaka je republika u Jugoslaviji imala pravo na to, čak i Srbija. Međutim, Srbija nije htjela neovisnot, nego se htjela širiti na štetu ostalih republika. Niti jedna republika nije htjela komad Srbije, nego samo neovisnost od nje, samo je Srbija pokazala apetite za tuđim teritorijem . Uostalom, to je i danas, dvadeset godina kasnije, neoboriva činjenica.
I, ti druškane, ovdje pokazuješ zavidnu količinu retardacije, jer niti si informiran, niti bilo šta provjeriš prije nego bubneš a voliš bubati.

Изгледа да неки имају већа права него други. Тачније неки другови су били једнакији од ових других. Срећа па ти показујеш завидан ниво интелигенције и културе...
Не знам само како те до сада нису метнули за каквог амбасадора Хрватске у ОУН?!!??!

Citat:
Ne, nije bio secesionizam, jer nije bilo niti jednog zahtjeva za izdvajanjem iz Jugoslavije, nego samo za većim pravima unutar Jugoslavije. Tražiti neovisnot u tom trenutku bilo bi i protuustavno i pogibeljno. Kako se kasnije pokazalo, tražiti i ineka veća prava je bilo pogibeljno. Osim toga, statistički podaci pokazuju da su Hrvati bili drugi narod, iza Srba u Jugoslaviji, mislim, po brojnosti. U postotcima to iznosi oko 30ak posto, što nije malo ako se tu radi o udjelu u 6 konstituivnih naroda od 21 000 0000 stanovnika koliko nas je bilo na kraju SFR Jugoslavije. Osim toga, i prije Broza je postojala Jugoslavija a granice su crtali i neki drugi prije Broza, a Hrvatska je bila uvijek tu, gdje je i danas. Na kraj krajeva, Broz je i vama nacrtao granice pa ste uspjeli spušit Kosovo.  Ko vam je kriv, brate mili...
Ма дај човече батали то. Није истина! Каква права, какви бакрачи!? Па пази сада ово, у том моменту је против уставно тражити независност, а 1991 није?!!??! Благо теби  Cerim se
Па пре Броза је било 33 бановине, где заправо није постојала јасна граница између констутивних народа Срба, Хрвата, и Словенаца!!!
Космет су срушили други, а не Срби. Не лупај о нечему што не знаш.

Citat:
Tebi je dno i inače malo niže nego u većine ljudi a ja moram priznati da ti i od toga uspješ pasti niže. Okrivi za sve roditelje, bit će ti lakše. Mit o Kosovu se podgrijao na šestotu godišnjicu Bitke na Kosovu i onda je tu sve krenulo, Kosovo, Krajina ono i danas ste tu gdje jeste. Bez Krajine, bez Kosova...vi, srpski nacionalisti bolje da se držite dalje od Srbije, jer ste kao ovčari koji vode na čuvanje 10 ovaca a izgube 11. Za Srbiju bi bio spas kad bi vi otišli što dalje od nje.

Срећа је па ти своје родитеље частиш што те таквог направише.
није истина. Мит о Косову постоји вековима уназад, јер да није тако не би се Космет толико опевао у народним песмама. За време комуниста Космет није смео толико да се спомиње, како не би нарушавао националну хомогеност СФРЈ, јер поред Албанаца Космет, и косовски бој су муслимани доживљавали као провокацију?!
Срећа па си ти поштен грађанин Хрватске, без икаквих националних осећања, и икаквих митова...

Evidentirano

Svadjanje na Internetu je kao specijalna olimpijada, cak i ako pobedis, opet si retard...
Milan80
Novi član
*

« Odgovor #227 : 14 Lipanj, 2010, 07:53:41 »

Citat:
Da, naravno da vidim šta pišem, samo si ti nepismen da bi uopće bilo šta pročitao. Raznorazni dijelovi Hrvatske i Bosne koju su pokušali osvojiti raznorazni „borci za Jugoslaviju“ (čitati:četničići)  nikada nisu i vjerojatno nikada i neće biti dijelovi Srbije, dok je Kosovo bilo, ali više nije, dio Srbije. Jel ti sad malo jasnije?
Slovenija i Hrvatska nikada nisu „odvalile“ nikakav komad nikakvog „kolača, one su se samo odvojile u svojim granicama od Jugoslavije. Ako je neko htio dio nekakvog „kolača“, onda je to Srbija koja je osvajala teritorije van svojih granica. I na rkaju ostala i bez tog što je pokušala osvojiti i bez Kosova. Tužno, zaista.

Ево ти линк, па прочитај све од слова до слова.
http://www.novinar.de/2010/03/04/jauk-majke-danila-milincica.html

Citat:
Spoljni neprijatelj? Lolčina. Ša spoljni neprijatelj je neko ko živi vani a Franji Tuđmanu je bila oduzeta putovnica i nije izlazio van Jugoslavije Sirast
Osim toga, (mrzim što na kraju još moram i braniti tu spodobu od Vranje), općeprihvaćeni stav jest taj da se srpski narod u Hrvatskoj pobunio onog trenutka kada ih je Franjo izbacio kao konstituivan narod iz Ustava, što nije tično, pobuna je krenula godinu dana ranije, dok Franje još nije bilo na pomolu.
Па што је онда тражио у Малмеу?
Све ти лепо без њега... а ко да он из тебе проговара! хрватски комунисти су започели францеков посао.

Citat:
Da, i odmah iza toga objašnjava i zašto. Jer oni moraju prvo utvrditi granice dokle mogu ići a tek onda će se to prozvati Srbijom. Kao i obično, ti negjde u glavi praviš cutove u činjenicama, kao da će tako onaj drugi dio činjenica nestati. Moram te razočarati  i reći da se to neće dogoditi.
Не! Зна се докле су огњишта, и гробови! А то нема везе са дебељком.

Citat:
Priča o „srpskim zemljama“ a to govori o suživotu? Kao prvo, koje su to srpske zemlje? Koliko ja znam postoji samo jedna Srbija, ne više njih. Vojislav Šešelj dovoljno razmišlja o suživotu tako što obilazi vojvođanska sela sa popisima hrvatskih familija i onda  u centru sela na glas govori ko sve treba iseliti pa ga nakon toga nasilno iseljava? To je ta priča o suživotu?
Зна се које су српске земље. Имаш рецимо у светосавској химни написано... а ја нећу овде да ти цртам. Војкан није имао паметнија посла него то да ради. Није ишао у сва села, већ пар. Од чега је направљен случај "Хртковци"... што се мене тиче, због тога је требао бити ухапшен и осуђен на 10 година робије. А то је доказ да је такав требао баш.

Citat:
Samo pitanje ti daje odgovor. Milošević je pregovarao o Srbima iz Hrvatske zato što je on organizirao i sproveo cijelu pobunu Srba u Hrvatskoj a ove navčine na to nasjele. Vojislav Šešelj je organizirao paravojne jedinice koje su pomagale pobunjenim Srbima. A nešto nisam vidio da su se bunili pretjerano zbog toga.Jovan Rašković možda nije htio rat i vjerojatno i nije ali kada je shvatio da će rata biti se povukao i nije mogao više nipta napraviti da ne dođe do nasilnog okupiranja trežine Hrvatske.
Није се он сам повукао, већ су га повукли. Слобек и Шеки су имали заједнички посао, помоћи ФТ да направи рат.

Citat:
Ivica Račan, ako ne znaš, je rođen u Hrvatskoj.
Па?

Citat:
Ne, nisu zbog toga etiktirani Srbi, Srbi su etiketirani zvog onoga što napravili – rata, krvoprolića, paleži i uništavanja.
Само су они то радили, или је још ко радио, и то пре њихŠ?

Citat:
E tu se varaš, naravno da sam bio tamo jer sam tih godina živio u Novom Sadu, Da malo više i pažljivije čitaš i to bi znao. Nikakva separacija nije bila na djelu, čak niko o njoj nije ni govorio, na djelu je Bio Slobodan Milošević koji je htio apsolutnu vlast i premoć u predsjedništvu Jugoslavije. Autonomije su ukinuli a glasove u predsjedništvu su zadržali. Kako zanimljiva strategija. Jedino gdje je bila sparacija na djelu jesu Hrvatska i BiH, gdje su Srbi okupirali teritorije tih republika i pokušali ih pripojiti Srbiji.
Зар на Космету није била сепарација?!
СМ је хтео апсолутну власт из разлога што онда се планови уништавања Срба спроводе до детаља. Да није било тако, да је имао конкурента, тога вероватно не бих ни било.

Citat:
Možemo o toj vlasti pričati ovo ili ono, no, općeprihvaćena činjenica u Srba jest da su Srbi digli bunu jer ih je Tuđman napravio manjinom a to naprosto nije istina, kad su oni dizali bunu nit su bili manjina, nit je bilo Franje Tuđmana.
У време комуниста није било никаквих демонстрација, сем студената у БГ 1968. и Маспок 1971. у ЗГ... обе су биле угушиване са полицијом и пендрецима. Тачније сви су имали "народну власт", и томе није смело да се приговори.

Citat:
Ja naime nisam sklon paranoji a nisam sklon, poput tebe (a to je česta pojava i u Srbiji) nekome naljepiti etiketu špijuna čim mi se zbog nečeg ne sviđa. Najjednostavnije je reći nekome da je špijun, nit možeš dokazati da je, niti da nije.
То говоре њихови поступци! А не параноја.

Citat:
Čime se ti raniš, matere ti? Ekstazijima? Niko nije došao zametati nikakvu kavgu,  a i u Partiji već neko vrijeme više nije bilo nikakvog bratsva, jedinstva i titoizma, bio je to jedan u nizu kongresa KPJu. Slobo je okupio svoju ekipu i sve su prijedloge redom odbijali i još se smijali. Ovi došli, iznjeli šta su imali iznjet, vidjeli šta je na stvari, pokupili se i otišli. To je bila jedina moguća stvar koja se mogla napraviti.
Ја једем слаткише.
Па волео бих да изнесеш нека запажања о ранијим конгресима какви су били, па да уочиш разлике, и понашање делегата. Ти си тамо био, па све знаш?

Citat:
Ne rade, jer drugovi iz Partije jedino što su napravili jest to da su raspisali izbore i referendum. Slobo radi sasvim pristojno posao iz pozadine.
А зашто тај референдум и избори нису направљени 1972. године?!

Citat:
Savezni organi su natezali svoj organ jer im je i tako bio pajdo a republički organ nije imao muda na svojim organima da ga ne bi optužili za teror.
ма како да не!

Citat:
Ko se krije? Petrova Gora ili Srbi na njoj? Taj miting jest održan.
Што се Срби имају крити на Петровој гори, када ту живе?!

Citat:
A nisu li Srbi u to vrijeme pa sve do 71 godine, kako maloprije reče, bili zadojeni idejom brastva, jedinstva, titoizma, ljubavi, zena, yina, yanga i čega sve ne?  Pa kad je tako bilo, što su još četres sedme tražili autonomiju? Ona na Kosovu i u Vojvodini im nije bila dovoljna?
Тражили су јер су видели да неће бити добро, и шта је Броз направио... како су се читаве домобранске и усташке јединице примале 1945. у партизане... који окрвавили руке, и сада им се праштају злочини!?

Citat:
Јел теби латиница ствара проблем? Пошто видим да ти баш не иде читање и разумијевање прочитаног? Да пишем ћирилицом и спорије да ти буде лакше?
Лепо је када видим ћирилицу овде... зато и одлучих да те подржим у овоме!
Само нисам добио одговор!

Citat:
Bože, svašta. Od njih niko nije tražio da im oni budu nadređeni, od njih je traženo da napuste teritorije zemlje koju više ne brane. Osim toga, JNA se nikada nije borila protiv ustaša. Protiv njih se do 45e borio partizanski pokret a nakon 45e su ih po Europi vijale razne tajne službe.
Па у чему је разлика? ЈНА је дете партизанског покета. Била је гарант и чувар опстанка СФРЈ. То јој је писало у Уставним обавезама!

Citat:
Račan nije poklonio Tuđmanu nikakve glasove jer to izbornom zakonu nije moguće niti u jednoj zemlji. Da znaš ištam kao što ne znaš, ne bi lupao ovakve stvari. Dijete kojem se treba crtati si ti. Ili izvršit lobotomiju, Ili nešto treće, ne mogu se sad trenutno sjetiti terapija koji bi ti trebale pomoći. KPH nikada nije radila na razbijanju Jugoslavije, to je radio Slobodan Milošević pod krinkom KPS iako mu je ona bila samo odskočna daska iništa više.
Сироти мали кпх чланови... сви одреда брозу верни, и за југославију везани.
Код нас је све могуће!

Citat:
Oni nisu dozvolili, narod je glasao. Da su oni išli sprječavati na čudne načine svog protivnika da ne pobijedi onda to ne bi bilo višestranačje i demokracija.
Па демокрација и вишестраначије је дозвољено одређеног момента... Зашто није тога раније било?

Citat:
Što nas opet navodi na to da je pobuna Srba „zbog gubitka konstituivnosti“ zapravo bila teledirigirana iz Beograda. Oni su spušili kada ga više nisu htjeli slušati. Onda je Slobo zavrnuo pipu i tu je bio kraj.

Доказ да је СМ имао неке циљеве. Поготово када се повежу каснији његови потези.

Citat:
Pojam autonomija je bio samo pojam i ostao mrtvo slovo na papiru, Pale su barikade, trećina teritorije zemlje je bila okupirana, sa tih terotorija su bili protjerivani građani nesrpske nacionalnosti, granatirani i bombardirani sela i gradovi, Vukovar je srušen do temelja, ubijani su i masakrirani ljudi. U većini zemlja je to terorizam, iako ne nužno i četništvo.
Барикаде су пале јер су се слали наоружани људи који су правили крваве пирове. Када су дошли они, пале су и барикаде, не иде се са барикадама у напад, већ се брани... А што се тиче 1/3 земље... доказ где су ти српске земље. Пре свега тога, су Србе протерали... али то изгледа никоме није важно. Слике порушеног Вуковара су требале ФТ као подршка за Олују.

Citat:
Kad ti navedeš bilo šta, kao što ne navodiš, onda ću ti i ja početi ispunjavati želje.
хахахаххаха... јесам ли ја од тебе добио какав одговор? Нисам. Вешто избегаваш одговоре, а оћеш да теби неко иде на исповест?!!?  Vrtim očima

Citat:
Mora da je bila baš, baš brojna tra delegacija iz Vojvodine i da su donjeli masu zastava kad je cijeli miting bio pokriven njima. Skini sa neta „Komšije“ 1 i 2 pa uživaj u gledanju. Nema snimaka HRT, samo domaće, krajiško.
Кад стигнем погледаћу.

Citat:
Ne, 49 000. Ovi ostali su došli po ćevape i pljeskavice.
Народ је гладан, па дошао да једе.

Citat:
To nije nikakav opstanak Jugoslavije, jer se kasnije tako i pokazalo, to je bio projekt Velike Srbije. Vrlo neuspio projekt, na žalost sa žrtvama. A otcjepljenje Hrvatske je legalno jer je tako pisalo u Ustavu SFRJ, a prekrajanje administrativnih granica Republika je bilo neustavno. Pa sad ti vidi.
А шта мислиш о пројекту Велике Хрватске?! Већина људи изговара појам Велика Србија, а не зна ни шта то значи. Није тако писало сигурно у Уставу СФРЈ, али су Хрвати све то превели на своју терминологију, како би толико сањана независност дошла. А ако је заиста тако писало, па што се онда раније нису одвојијили?!

Citat:
Nakon što su poklali 12 hrvatskih policajaca? Pa ko je onda tu trebao raditi barikade?
Барикаде су настале пре погибије 12 пандура. С тиме, да у Хрватској само чујеш 12 погинулих пандура... нигде се неће рећи зашто су они дошли, ко је ту дошао све, и шта су радили?!!?

Citat:
Da, Karadžić je prvi proglasio Srpsku Republiku u Bosni i Hercegovini a onda se ove lude pomamile pa su i oni proglasili Herceg-Bosnu. HR HB  je formalno proglašena 1993 godine nakon sukoba sa Bošnjacima i trajala je sve do Washingtonskog sporazuma, dakle, nešto manje od godinu dana. A Srpska Republika BiH, kasnije preimenovana u Republiku Srpsku je proglašena godinu dana ranije, nešto prije početka sukoba u Bosni. Za ove u Travniku i Vitezu me također zaboli qrac, oni su u Bosni a ja u Hrvatskoj i nešto me pretjerano i ne zanimju. Ako i m je loše, neka se presele vamo.
Караџић је прогласио РС 9. маја 1992. А Мате Бобан Херцег Босну 2 месеца пре.
Па што је онда ФТ слао помоћ и помагао те исте Хрвате за које тебе боли к...ц?!?!

Citat:
UDBA ne postoji od 90ih godina prošlog stoljeća. Šta se nalaze na kavama i špijuniraju susjede? Stvarno je poražavajuće tvoje neznanje. Svašta li danas egzistira na internetu. I kad nisi dokonjak....kako to da ti uprono crtaš svoje neznanje i stavljaš ga na uvid?
I da, nema pjesme „Srbe u Jasenovac“. Kad je nađeš, slobodno mi je proslijedi na e mail : tvukoja@globalnet.com
УДБа постоји још од 1945. године, када су почели гањати народне непријатеље.
Песма не постоји, већ парола, и исписан је добар део Хрватске, аи Босне.
Мада има она Томпсонова о Јасеновцу и Градишки старој.

Citat:
Ne može, jer to po izborno zakonu nije moguće. Ne možeš ti pokloniti nekome glasove ako ih je neko dao tebi. Ti se možeš udružiti u koalicju i onda se ti glasovi mogu zbojiti koalicijski ali ni u kom slućaju ti svoje glasove ne možeš pokloniti nekome. To je čak i pritv logike a ne samo protiv izbornog zakona. A raspadu Jugoslavije nisu pridonjeli izbori, jer je raspad počeo onog trenutka kada su unutar Jugoslavije krenuli sukobi.
Да није било вишепартијског система, и странака, распада не би ни било.

Citat:
Koliko god da ga je platila, tek platila ga je a onda je to oružje usmjereno protiv nje, iako su sve Republike imale pravo na otcjeljenje. Umjesto toga, ona oružje dijeli Srbima koji pak pokušavaju razdijeliti susjedne republike i pripojiti ih Srbiji. A to nećemo nazvat secesionizmom zar ne? Iako, secesionizam je bio upravo ono što su radili Srbi, jer je bilo protiv Ustava koji je jasno odredio da Republike imaju pravo na odvajanje od Jugoslavije ali bez promjena administrativnih granica samih Republika. E vidiš, tu su Srbi prekršili Ustav.
Право на отцепљење може имати уз сагласност осталих народа и република!!!
Па оружије су добили прво Хрвати... а тек после Срби.

Citat:
Baš naprotiv. Odgovor jest da ti je propuh u glavi.
Биће паузе, док не даш одговор на ово питање.

Citat:
Kad ih je Slobodan otpilio jer su mu odbili poslušnost pred kraj. A onda su popušili do kraja.
СМ није ни знао што ће са њима.

Citat:
Oh, pa ti si čisti Vojin nusprodukt. Slušaš njega a tebe dobiješ u jeci.
Na žalost, ja ništa ne serviram, nego govorim ono što jest i što je opće poznato. Ako baš želiš da se sa tobom slažu, odi međ svoju četničiju pa plješćite jedan drugome.

Исто као и ти са францеком, па пљешћите један поред другог!
Под хитно да идеш за гласноговорника Хрватске у ОУН. Штета да таква памет пропада.

Citat:
Ajde, pribavi matere ti, barem jedan dokaz za to. Istina jest da Slovenci, Hrvati i Bosanci devedesetih više nisu htjeli opstanak u Slobinoj Srboslaviji, jer više nije imalo nikakvog smisla. Međutim , ni Srbi to nisu htjeli ali su htjeli komade tuđih teritorija da bi im bilo komotnije. Nikakve tu obrane Jugoslavije nije bilo, Srbi, Srbija i ništa više.
Ево ти ово... где се сада највише носе мајице СФРЈ?!?!!??! Где се највише приказују емисије о Брозу и СФРЈ, чак и сада?!?!?!

Citat:
A u svim tim istrebljenjima Srba od strane Hrvata i Bošnjaka toliko je Srba a još uvijek su brojniji od ta dva naroda. Ne leži matematika, zar ne?
А извини, колико то сада Срба има у Хр, и БиХ?
Колико их је то нестало током 1941-45?
У два рата нестало их је 1.500.000... ако те нису још обавестили!
Evidentirano

tvukoja_zg
Novi član
*

« Odgovor #228 : 15 Lipanj, 2010, 02:33:51 »

Јел теби то не указује на велике нелогичности?! Др. војкан назива нешто југословенски? И сам је написао неку књигу 1987. године где се залагао за југославију?! Он је иначе толико пун контрадикторности, да ми се и не да више цитирати све његове будалаштине. Понаша се као господар и неба и земље. Далеко му лепа кућа. ЈНА је селективно наоружавала нека села, и места, али су та села била претходно већ нападнута
Ти мислиш да ја не знам ћирилицу? Sirast
Нема никаких нелогичности, сам је Воја објаснио шта је под тиме мислио. Борба за Југославију
док се не утврде границе а онда се открива идеја у пуном сјају - борба за Велику Србију, што је од почетка и било јасно. И молим те, Книн и околица су били нападнути тек 95е први пут а наоружани до зуба су били већ 90е.

Citat:
Ако ниси приметио све то око Председништва СФРЈ после јуна 1991. је била једна велика спрдачина и пљување народу у лице. Сигуран сам да је већина народа СФРЈ била за опстанак. Али политичари по налогу спољних фактора руше СФРЈ. ЈНА је требала то да спречи, али је и сам врх ЈНА учествовао у разбијању сопствене државе?!
Ма јок, Слободан је знао шта хоће, као и сви остали. Но за разлику од Срба, Сви су то хтјели у својим административним границама. Тек су касније Туђман и Шушак неш пртљали око Босне али им се то убрзо обило о главу. Уосталом, као и Србима пртљање око туђих територија.

Citat:
Па када си тако окренут снимцима на интернету, зашто не окачиш овде и снимке како кољач прича како је клао Србе? Делили су и шаку динара, да се минирају српске куће, и малтретирају Срби, твоје комшије из Вуковара, па не видим да те нешто то потресло.
И графити су освањавали "Срби напоље из Вуковара, па тебе то исто не потреса", исто као и натписи "НДХ" и сл. Причаш о резервистима из НС... а што не споменеш мерчепов батаљон?
Јесу ли они мање важни у целој причи, или су се појавили после резервиста из НС?

Од тога нико не бјежи, за разлику од тебе и твојих четничких судружица, попут Вуковарке, који касније нисте видјели срушене градове, села, поубијане људе и масовне гробнице, а то је, ако се не варам, након појаве резервиста. И прича о угрожености је почела и прије него се ишта догодило. А тебе не потреса ишарана катедрала у Новом Саду на којој има доста описа шта треба радити са Хрватима, или те не потреса забарикидирана католичка црква у Бачкој Паланци (у коју не иду само Хрвати) у којој читаве 92е године није крштено нити једно дијете у што сам се увјерио када сам погледао у књигу крштених? А тамо није било ни мерчеповаца ни проусташких графита.

Citat:
Па да нису они били претходно истерани из Слуња, само због своје националне припадности?!

Не нису, јер нису ни стигли бити истјерани.

Citat:

Како су остварене, тиме што су послали 2000 регрута на ослужење војног рока? Ситуација у Словенији, код озбиљних држава и војски би била решена за 4-5 дана, зна се и како... ово је само био показатељ да је све било унапред сређено, и договорено.
Да? А са ким је то било договорено? Са Слобом?

Citat:
Чини ми се да су и остали народи требали да се изјасне око тог референдума, и дају сагласност за разлаз. Али није било тако. Они су заправо сами себи дали сва овлачтења, и крај. Имали су помоћ од МЗ, и ништа ту није могло да се ради по пропису.
ЈНА је и раније излазила на улице за време параде, па нико није нападао и убијао војнике. Не лупај! ЈНА је могла из авоиона да потуче целу дежелу, па су бацили 2 бомбице, и тиме је дало словенцима могућност да раде то што су радили. Е па видиш... како ти кажеш јогурт револуција... је била за сједињавање а не за раздвајање, и то је разлика.
Не, нису се други требали изјаснити, него се требао изјаснити народ те републике, односно сви нјени грађани, што је и учињено. Знам ја да теби устав и закон не иду у углаву, но по том Уставу Републике су имале право на самоодређење и те републике су имале право да саме одлучују о томе.

Citat:
Ни сами овде форумаши се не би сложили са тиме. Хрватска 1971. није тражила бољи положај, већ независност. Схвати да никада Хрвати нису волели као народ СФРЈ, нити желели нешто заједничко са Србима?! Тако да те приче о бољем положају, су смешне. Јер да је тако, само би се одвојили, не би било рата?! Хиљаду км обале вам броз нацртао и дао?! Šokiran
Па зар не мислиш да је хрватски језик настао из српског?! Када су Срби покрштени у Славонији, Далмацији, Лици, Кордуну, Банији, Херцеговини, Боки Которској... променили веру, потом и нацију... али им језик смета. Гле чуда, исти као у Срба?! Да не мислиш да се силом гурала ћирилица, и потурала латиница?! Шта мислиш о томе?
Па волео бих да то мало подобније објасниш о Брозу, Србији и границама. Србију су арбанаси урнисали задњих 50 година... али ти о томе појма немаш, јер су слушао селективне вести ХРТ.
Србију су повели у ратове, одређени политичари.
Нико Хрватској ништа није дао, ништа што ни прије није имала. Обала је била њена, свакако није била српска, што се ратом покушало постићи. Нико ко познаје повијест неће рећи да си ти био у праву, јер идеја удруживања јжнославенских народа је и кренула од Хрвата, од Људевита Гаја па надаље. МАСПОК је био точно оно што сам рекао, никаква неовисност тада није била у питању нити је икако била могућа.
А гледе језика. Ми исто тако, због, које ли логике, сличности, можемо тврдити обрнуто, да је црпски настао из хрватског језика? Па и Пољаци нас разумију дог говоримо, јер им је језиок јако сличан, па шта ћемо сад? Рећи да је Хрватски настао из пољског? Или да је српски језик, због гомиле турцизама, настао од турског? Латиница није била форсирана, него је била прихваћенија због једноставног разлога што је била лакша а хрватски се покушао стопити са српским новосадским споразумом о унифициранју језика 1968е године.

Citat:
Ишли су из идеала. А Хрватима појам југословенско није никада био близак, сем пар појединаца.
хахахахахха... благо теби тако начитаном... када тебе све сами Ајнштајни и Њутни подучили том големом знању...
Јаки су им идеали били. Да постану неки курац на послу. Само погледај странице Народне Банке Србије, па погледај гувернере кроз повијест, да видимо на колико ћеш Хрвата тамо налетјети. О Словенцима, Македонцима и Бошњацима да не причам. А то је само један примјер. Е за то је служила КП, да се негдје неко што боље згура, никакво југосалвенство ту није било у питању. А већ рекох, идеја југославенства је кренула из Хрватске, не обрнуто.

Citat:
А извини колио је то Хрвата и муслимана било по целој СФРЈ? Овде се између осталог помињу цифре, па пошто си начитан, и обавештен, кажи то бројчано. Срби су тражили аутономију од Броза, али је нису добили.
Давај податке, немој да ми овде лупендишеш.
Да, и? Нисмо ли сви требали бити равноправни у тој Југославији? Сад је изашло на видјело твоје поимање праве Југославије, прво ми Срби а онда сви остали. И како то да вас је увијек било више? ПА ја мислио да су вас усташе све поубијале, како ви причате.

Citat:
Милошевић је један од најупечатљивијих ЦИА људи на Балкану. То што је он "стао на страну народа", то има своју позадину. Јел мислиш да би се ФТ другачије понашао у сличној ситуацији? То што је он дошао на Космет, дошао је тамо јер је горело. А и сам си окачио податак да су Србе терорисали Албанци. Дошао је на Космет, јер се тако "купују Срби"... исто као и Хрвати на Блајбургу.
Опет шпијун? Па јел има ико у виђенијих Срба да није шпијун? Sirast

Citat:
Марширање са заставама четника кроз Вуковар је направљено тек 20.11.1991. од одређених људи. Довољно да ТВ има шта да сними. Па њих 2 су били пајтоси. Никако непријатељи. А не знам како теби сада то изгледа што је он био импресиониран СМ?
Аха, они су то тек онако, да их се сними. Но, ипак није четничких застава само тада, било их је и прије тога. Осим тога, изјаве које су разноразни "ратници давали на тву тих дана, ишче су у том правцу да су они четници. Оукеј, кад желите, будите.
А Франц је био очињен Слободаном зобг његовог начина да шармира, разоноди и заведе људе, поготово стране политичаре. Њему, сирочету, то баш никако није ишло.

Citat:

Изгледа да неки имају већа права него други. Тачније неки другови су били једнакији од ових других. Срећа па ти показујеш завидан ниво интелигенције и културе...
Не знам само како те до сада нису метнули за каквог амбасадора Хрватске у ОУН?!!??!
ШТа ће ми ОУН, да се само бакћем безвезе са будалама?
А каква су то већа права који би други имали у федерацији равноправних народа?

Citat:
Ма дај човече батали то. Није истина! Каква права, какви бакрачи!? Па пази сада ово, у том моменту је против уставно тражити независност, а 1991 није?!!??! Благо теби  Cerim se
Па пре Броза је било 33 бановине, где заправо није постојала јасна граница између констутивних народа Срба, Хрвата, и Словенаца!!!
Космет су срушили други, а не Срби. Не лупај о нечему што не знаш.
Ти ствано немаш идеју о чему причаш? Протууставно је било тражити неовисност 71. зато што је тада вриједио један устав, а од 74е па до 91е један други који је тако нешто омогужавао. Дакле да, било је и законски и по уставу да се југосалвенске републике одлуче на самосталност.
Бајдвеј, те твојр бсновине су трајале равно двије године. И то не чак ни пуне двије године  Sirast
И нисам рекао срушили него спушили. Ваљда знаш читати? Или је и то превише за очекиват?

Citat:

Срећа је па ти своје родитеље частиш што те таквог направише.
није истина. Мит о Косову постоји вековима уназад, јер да није тако не би се Космет толико опевао у народним песмама. За време комуниста Космет није смео толико да се спомиње, како не би нарушавао националну хомогеност СФРЈ, јер поред Албанаца Космет, и косовски бој су муслимани доживљавали као провокацију?!
Срећа па си ти поштен грађанин Хрватске, без икаквих националних осећања, и икаквих митова...
Не, ја сам управо опериран од тих митова. Живим данас, нисам био жив прије 600 година да о томе распредам. Не јебе ме неш ни они митови које је Туђман покушао неусспјело пласирати деведесетих година. То је био чисти СФ.
А моји родителји имају због чега бит поносни. Ако су твоји родителји поносни на тебе онда ту има мјеста само за жаљење, и за тебе и за њих.

Evidentirano
tvukoja_zg
Novi član
*

« Odgovor #229 : 15 Lipanj, 2010, 03:18:12 »

Ево ти линк, па прочитај све од слова до слова.
http://www.novinar.de/2010/03/04/jauk-majke-danila-milincica.html
Превише наводника.

Citat:
Па што је онда тражио у Малмеу?
Све ти лепо без њега... а ко да он из тебе проговара! хрватски комунисти су започели францеков посао.
Упс, сори, нисам ти објаснио а знао сам да треба. Наиме, нисам ја рекао да се Фрањо родио 91е, него је он 91е дошао на власт. Све до тада, он је био жив.
Малмо, колико ја знам, није у Хрватској, те тамо није никог мого избациват из устава, поготово не шведске Србе. А ни Хрватске. А побуна је почела наводно због избацивања из устава. А он их није тад избацио. Ни у Шведскојм ни у Хрватској.

Citat:
Не! Зна се докле су огњишта, и гробови! А то нема везе са дебељком.
Огњишта можда али не и држава.

Citat:
Зна се које су српске земље. Имаш рецимо у светосавској химни написано... а ја нећу овде да ти цртам. Војкан није имао паметнија посла него то да ради. Није ишао у сва села, већ пар. Од чега је направљен случај "Хртковци"... што се мене тиче, због тога је требао бити ухапшен и осуђен на 10 година робије. А то је доказ да је такав требао баш.
И царство је небеско али само у црквеном напјеву. На Земљи владају другачија правила. Може пјеват ко шта хоће. но зна се гдје је шта. А Србија је дефинитивно једна, утврђено и у УНу и на земљопису а такођер је чињеница да Србија није у Хрватској. Није никад ни била.

Citat:
Није се он сам повукао, већ су га повукли. Слобек и Шеки су имали заједнички посао, помоћи ФТ да направи рат.
Тако дакле? Па онда су Слободан и Шеки  криви за прогон 250 00 Срба из Хрватске?

Citat:
Само су они то радили, или је још ко радио, и то пре њихŠ?
Па оно, изгурали су моду.

Citat:
Зар на Космету није била сепарација?!
СМ је хтео апсолутну власт из разлога што онда се планови уништавања Срба спроводе до детаља. Да није било тако, да је имао конкурента, тога вероватно не бих ни било.
О мај гад, опет шпијуни!  Sirast

Citat:
У време комуниста није било никаквих демонстрација, сем студената у БГ 1968. и Маспок 1971. у ЗГ... обе су биле угушиване са полицијом и пендрецима. Тачније сви су имали "народну власт", и томе није смело да се приговори.
До 87е, а онда је кренуло са Косовом.

Citat:
То г1 тек сад видим да је и шизофренија у питаоворе њихови поступци! А не параноја.
Упс! Тек сад видим да је и шизофренија у пакету. Ваљда то иде скупа.

Citat:
Ја једем слаткише.
Па волео бих да изнесеш нека запажања о ранијим конгресима какви су били, па да уочиш разлике, и понашање делегата. Ти си тамо био, па све знаш?
Са задњег постоји снимка, тако да нема потребе да је неко и буде тамо па да се зна.
Све се и бојим питати гдје купујеш те слаткише.

Citat:
А зашто тај референдум и избори нису направљени 1972. године?!
Јер по Уставу (можда ћеш и запамтити ако ти довољно пута поновим), није било могуће.

Citat:
Што се Срби имају крити на Петровој гори, када ту живе?!
Ко је рекао да се морају крити? Ја сам само рекао да се нису сакривали, него су још опалили и митинге за које ти нит чуо нит виђео.

Citat:
Тражили су јер су видели да неће бити добро, и шта је Броз направио... како су се читаве домобранске и усташке јединице примале 1945. у партизане... који окрвавили руке, и сада им се праштају злочини!?
Да, да, праштало се све у пичку материну. А четници као не пређоше у партизане 45е? Знам да ће сад услиједит оправдање да су они били антифашисти, но ако су били, што су чекали 45у да се придруже? И сад ти мени реци, како еј то могуће 40 година знат да неће бит добро, прво тражит аутономију а онда бит задојен идејом југославенства? Укопаваш се мој Милојица, још жешће нег 91е.

Citat:
Лепо је када видим ћирилицу овде... зато и одлучих да те подржим у овоме!
Само нисам добио одговор!
Нисам ни ја од тебе добио многе одговоре па се не буним. А и то што сам добио, као да је писао Момчило Ђујић лично.

Citat:
Па у чему је разлика? ЈНА је дете партизанског покета. Била је гарант и чувар опстанка СФРЈ. То јој је писало у Уставним обавезама!
Разлика је у томе да је ЈНА била професионална војска која је оформљена након рата а партизански покрет је био скуп добровољаца.

Citat:
Сироти мали кпх чланови... сви одреда брозу верни, и за југославију везани.
Код нас је све могуће!
Код вас свакако. И да сви гласају против Слободана а он побиједи увјерљивом већином.

Citat:
Па демокрација и вишестраначије је дозвољено одређеног момента... Зашто није тога раније било?
Зато што је било једностраначје. Хоћемо сад почет учит збрајат?

Citat:
Барикаде су пале јер су се слали наоружани људи који су правили крваве пирове. Када су дошли они, пале су и барикаде, не иде се са барикадама у напад, већ се брани... А што се тиче 1/3 земље... доказ где су ти српске земље. Пре свега тога, су Србе протерали... али то изгледа никоме није важно. Слике порушеног Вуковара су требале ФТ као подршка за Олују.
Доказ? Ха, па онда је и доказ да је Хрватска до Земуна јер је НДХ окупирала те територије  Sirast Никаве то српске землје нису, то су само фашистички снови малих, ситних четничића попут тебе.
И како су могли Србе прије протјерати ако су они имали апсолутну власт у "Крајини" од пада барикада па до 95е? Или хоћеш рећи да су ишли дотле неки Срби да су и неке Србе протјеривали?

Citat:
хахахаххаха... јесам ли ја од тебе добио какав одговор? Нисам. Вешто избегаваш одговоре, а оћеш да теби неко иде на исповест?!!?  Vrtim očima
Много њих. То што си ти глуп да их процесираш, није мој проблем.

Citat:
Кад стигнем погледаћу.
Ај се не лажемо, знам да нећеш.

Citat:
Народ је гладан, па дошао да једе.

То свакако. Кад год су спалили неко село а они окренули прасца.

Citat:
А шта мислиш о пројекту Велике Хрватске?! Већина људи изговара појам Велика Србија, а не зна ни шта то значи. Није тако писало сигурно у Уставу СФРЈ, али су Хрвати све то превели на своју терминологију, како би толико сањана независност дошла. А ако је заиста тако писало, па што се онда раније нису одвојијили?!
Зато што више није ишло. А шта точно значи Велика Србија, ај да чујемо напокон.

Citat:
Барикаде су настале пре погибије 12 пандура. С тиме, да у Хрватској само чујеш 12 погинулих пандура... нигде се неће рећи зашто су они дошли, ко је ту дошао све, и шта су радили?!!?
ПА да, "само". ШТа су радили? Упали у засједу.

Citat:
Караџић је прогласио РС 9. маја 1992. А Мате Бобан Херцег Босну 2 месеца пре.
Па што је онда ФТ слао помоћ и помагао те исте Хрвате за које тебе боли к...ц?!?!
Наравно да није. Херцег-Босна је проглашена 93е, док је Република Српска била готова и на терену. А мене сигурно Врањо није питао ком ће слат оружје.

Citat:
УДБа постоји још од 1945. године, када су почели гањати народне непријатеље.
Песма не постоји, већ парола, и исписан је добар део Хрватске, аи Босне.
Мада има она Томпсонова о Јасеновцу и Градишки старој.
Ни та парола не постоји. Дакле, прво је постјаал пјесма, па сад парола. А такве нема. Шта ће бит сљедеће, реклама у новинама? И нисам рекао од када УДБА постоји, него од када не постоји, то ти је битна разлика.

Citat:
Да није било вишепартијског система, и странака, распада не би ни било.
Би.

Citat:
Право на отцепљење може имати уз сагласност осталих народа и република!!!
Па оружије су добили прво Хрвати... а тек после Срби.
Није истина. Свака република има право на самоодређење и пита се само грађанство тих република.
А оружје? ПА Срби су га имали у рукама од 45е обзиром су били најбројнији у ЈНА. Зато су га први и добили 90е године.

Citat:
Биће паузе, док не даш одговор на ово питање.
Изгледа. врло дуге, јер мора да ти неко помаже састављат одговоре.

Citat:
СМ није ни знао што ће са њима.
ПА их је добио да се њима брине.

Citat:
Исто као и ти са францеком, па пљешћите један поред другог!
Под хитно да идеш за гласноговорника Хрватске у ОУН. Штета да таква памет пропада.

Ја не пљешћем са мртвацима. А нисам му пљескао ни док је био жив. Јеби га, не патим ја од националних идола.
Него, јел ти тај ОУН неки нови фетиш?

Citat:
Ево ти ово... где се сада највише носе мајице СФРЈ?!?!!??! Где се највише приказују емисије о Брозу и СФРЈ, чак и сада?!?!?!
Можда зато што вас никада није напала ЈНА у "обрани Југославије"?

Citat:
А извини, колико то сада Срба има у Хр, и БиХ?
Колико их је то нестало током 1941-45?
У два рата нестало их је 1.500.000... ако те нису још обавестили!

Само 1 500 000? ЈА бих рекао барем 1 000 000 000.
Evidentirano
macak
Novi član
*

« Odgovor #230 : 16 Lipanj, 2010, 06:00:48 »

Ubrzo po završetku Drugog Svjetskog Rata 26. svibnja 1945. godine Jugoslavija će u svom službenom izvještaju izjaviti da je ukupan broj žrtava bio 1,685,000 [1] a dva mjeseca Josip Broz Tito izjavljuje tijekom govora u mjestu Beloj Crkvi:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
znaći ukupan broj žrtava bez četnika , ustaša i inih drugih naroda

pa sad jedan interesantan posatak....

Vladeta Vučković će 1985. godine u srpskom časopisu Naša reč koji se izdaje u Londonu izjaviti da je broj od 1.706.000 demografski gubitak, a ne broj žrtava koji je bio oko 1 milijuna [4]. U demografski gubitak su se na primjer računale osobe koje bi se rodile, a nisu zbog ratnih okolnosti ili one koje su umrle od gladi, bolesti i sličnog zbog ratnih okolnosti. Po njemu stvarni broj ubijenih je bio oko 1 milijuna. Te tvrdnje će Vladeta Vučković ponoviti i beogradskom časopisu Duga 1989 godine [5]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tablica broja žrtava s punim imenom i prezimenom po podacima Saveznog ureda za statistiku iz 1964. godine.

Republika ili pokrajina Broj poginulih Broj povređenih
Bosna i Hercegovina 177.045 49.242
Crna Gora 16.903 14.136
Hrvatska 194.749 106.220
Kosovo 7.927 13.960
Makedonija 19.076 32.374
Slovenija 40.791 101.929
uža Srbija 97.728 123.818
Vojvodina 41.370 65.957
nepoznato 1.744 2.213
sveukupan broj žrtava s poznatim imenom i prezimenom 597.323 509.849
procjenjen broj ubijenih kojima se ne zna ime 150.000 - 180.000 0
sveukupan broj žrtava okupatora i kvislinga 750.000 - 780.000 509.849

j

Evidentirano
macak
Novi član
*

« Odgovor #231 : 16 Lipanj, 2010, 06:05:59 »

Čak i na satima marksizma se koristila cifra od milion i sedamsto tisuća stradalih za cijelo vrijeme rata u tadašnjoj jug,i ne samo srpskog življa nego svih naroda stoga bih molio da se ne igrate tako jednostavno brojevima .................
Evidentirano
stipan
Novi član
*

« Odgovor #232 : 18 Lipanj, 2010, 09:04:23 »

Tipično  za Srbe , lagano piče po svom i tako svaki dan.Uporno .Lažu. Prekrajaju istinu . Granice. I što je bitno , jako bitno , ne priznaju ništa što neće i ne prihvaćaju ništa od drugih a i ne svađaju se IZMEĐU sebe.Ako i ZNA da mu je susjed napravio nešta  ON POJMA NEMA.  A  mi  Š? Š?.
Posljednja ideja koji su smislili ovdje je PISANJE NA ĆIRILICI . I šta su dobili??? Uspjeli su dokazati da i MI znamo čitati ćiriliicu dok se javljamo a neki i ODGOVARAJU na ćirilici Š? Š?.TVUKOJA ČUDIM TI SE Ljut Ljut. Stroj za laganu zajebanciju radi uredno i polako. NE NASJEDAJTE  GOSPODO.Pogledajte najnovije odluke Sabora Š?Š? Dečki piče li piče i OSTVARE lagano JAKO puno. A mi samo gledamo šta se reći ono govnari iz EU i hoće li nas primiti ili neće. A SRBI  Cerim se Cerim se Cerim se IDU KOD NJIH U SRBIJU PITATI ZA TO. Nikad se nećemo OPASULJITI kako kažu naši istočni susjedi Š? Š? Š?
Evidentirano
tvukoja_zg
Novi član
*

« Odgovor #233 : 19 Lipanj, 2010, 05:23:42 »

zašto? Pa ćirilica nije nikakav problem. Mogu ja i na glagoljici ako treba. Suština svega je da on pisao na latinici ili ćirilici ispada ili teški lažov ili neznalica (ili oboje).
Evidentirano
zzzz
Novi član
*

« Odgovor #234 : 20 Lipanj, 2010, 07:47:17 »

Možete se vi ljudi do beskraja ubeđivati kako je ova "naša" strana ispravna,a ona "njihova" zlocinacka, ali istina je mnogo daleko i od jednih i drugih.Treba da vas je sram  jer ste mnogo zla nanijeli jedni drugima.lako prešucujete svoje zlocine,ali zato lako i uporno nabrajate one druge strane. Uzmite primjer samo Vukovara i ne treba ici dalje.SRBI:razarenje grade,hiljade unesrecenih i poginuli,Ovcara....HRVATI:divljanje po gradu u proljece 91,pucanje po srpskim kucama i lokalima,dizanje srpskih lokala u zrak,ubistva,napad na kasarnu.Zato vas molim da prestanete sa mržnjom koja ne može donijeti ništa dobro. 
Evidentirano
 Str: 1 ... 14 15 [16]
  Ispis  

Skoči na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media