Vukovar Forum
09 Rujan, 2010, 11:41:34 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: 1 2 [3]
  Ispis  
Autor Tema: Novogodisnje odluke  (Posjeta: 6004 )
Žoržeta
Gost
« Odgovor #30 : 06 Prosinac, 2005, 10:17:49 »

Eh, da - pa naravno da pokušavam da sve vratim na polaznu točku, što je u ovom slučaju, Vukovar.
Mislim da je ova stranica u stvari tome i trebala biti posvećena.
Doduše, to je samo moje osobno mišljenje.
A, pošto se od nekud treba početi, zar nije i najlogičnije da to bude od samog početka, tj. početne točke.
Inače, možda su neki ovdje (ili tamo) to već zaboravili, ali kod nas je običaj da svakog gosta tretiramo s poštovanjem, pa bio on pozvan ili ne :wink:
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #31 : 06 Prosinac, 2005, 10:25:04 »

Slanine, pasulji, kobasice... tko tome daje vaznost? Onaj tko pise o tome ili onaj tko se "hvata" za to?
Koliko bi ti cvarci, sunke i ostalo bili znacajni kad bi se necemu ozbiljnom dalo vaznosti? Ostavite se vec jednom tih izgovora: e da se ne spominje kulen, mogli bismo lijepo pricati... Mene interesira: o cemu? Vec sam rekla da mjesecima ocekujem neku konstruktivnu temu, prijedlog i slicno od ljudi iz grada i cinjenica da sam i sama postala neozbiljna je posljedica toga sto mi to ocekivanje i price kojih sam se dotle naslusala djeluju daleko neozbiljnije od prica o slanini, pasulju i kobasicama. Jos jednom pitam: koliko se ljudi iz grada javlja ovdje (ne mislim pri tome na broj nadimaka vec stvarnih osoba)? Imaju li oni sto ozbiljno i konkretno reci bez patetike, uzivanja u bezizlaznosti i trazenja izgovora u slanini i pasulju?
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #32 : 06 Prosinac, 2005, 10:26:20 »

Ne, draga Zorzeta, tvoja pocetna tocka nije Vukovar. O tome se i radi i to i jest zamorno.
Evidentirano
gost
Gost
« Odgovor #33 : 06 Prosinac, 2005, 12:40:13 »

Citat:
Jos jednom pitam: koliko se ljudi iz grada javlja ovdje (ne mislim pri tome na broj nadimaka vec stvarnih osoba)? Imaju li oni sto ozbiljno i konkretno reci bez patetike, uzivanja u bezizlaznosti i trazenja izgovora u slanini i pasulju?
Citat:

Takvih ljudi ima ali moguce je da neki bivaju otjerani zbog prepucavanja i skretanja sa teme.
[/list][/list]
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #34 : 06 Prosinac, 2005, 03:46:45 »

Moguce... steta je sto ima prepucavanja, ali je steta i sto dobijaju vecu paznju no sto zasluzuju. S druge strane, znam za forume na kojima se namjerno izazivaju rasprave (od strane moderatora i sl) jer, navodno, to povecava njihovu posjecenost... internet je cudan, izvlaci razne skrivene stvari iz ponekih ljudi. U krajnjoj liniji, prepucavanja su dio i stvarnosti i nemoguce ih je izbjeci bilo gdje, ali, ponavljam, treba ih postaviti na mjesto koje im i pripada.
Vjerujem da u Vukovaru postoje ljudi koji imaju zelju i energiju pokrenuti stvari na bolje, i Vukovarac bi mogao biti mjesto na kom bi mogli pricati o tome u konstruktivnom i realnom smislu. Zao mi je sto se ti ljudi ovdje ne javljaju (u vecem broju). Steta je sto Domagojevi tekstovi, npr, ne dobijaju veci odziv jer imam utisak da bi mogli biti odlican osnov za takvo nesto.
Evidentirano
menna
Gost
« Odgovor #35 : 06 Prosinac, 2005, 06:52:47 »

M.B. slazem se. Ja mislim da je Vukovarac.net jedino mjesto na kojemu se "grass-roots level" ljudi mogu okupiti i iznositi otvoreno svoje misljenje. Steta je sto na sajtu nema vise ljudi koji zive u Vukovaru, medjutim cinjenica je da mnogi odustanu zbog nadmenog prepucavanja pojedinaca (kao sto napisah gore). Vukovarcima u Vukovaru ne treba to. Ne treba njima ni novac izvana. Ono sto im treba je osjecaj da mogu nesto sami napraviti u Vukovaru. A to je tesko imajuci u vidu bolnu proslost, vlast koja ne odgovara na potrebe i interese gradjana, i nedostatak posla.

Mislim da mi koji smo "vani" zapravo imamo u svojim glavama "smrznutu" sliku Vukovara. On je za nas onakav kakav je bio kada smo ga mi napustili. Bez obzira koliko mi posjecivali ovu stranicu, svakodnevni zivot u Vukovaru je u nasim glavama/mislima onakav kakav je bio kada smo ga napustili. Ovo kazem iz osobnog iskustva jer ja idem svakog ljeta u Vukovar. I nakon pet godina posjecivanja sam shvatila (proslog ljeta) da se Vukovar ipak mijenja, stvari se pokrecu. Naravno ne govorim o tome da su revolucionarno novi pomaci, ali postoje. Jedan primjer je da su prije pet godina u zbornici jedne skole ucitelji sjedili podjeljeno: za nastavu na hrvatskom jeziku na jednoj strani a za nastavu na srpskom jeziku na drugoj. I jedna strana nije pricala sa drugom, cak ni upucivala poglede. Pretvarali su se kao da ne postoje jedni za druge. Kada sam posjetila istu skolu proslog ljeta, ljudi su razgovarali jedni s drugima, smijali se zajedno, a bilo je i zagrljaja na kraju skolske godine i zelja za ugodan godisnji odmor. To se moze ciniti kao jako mala stvar, ali poo meni je jako vazan korak naprijed...

Lako je nama "soliti pamet" onima koji su u Vukovaru. Ja mislim da ima dosta ljudi u gradu koji zele promjene i rade koliko mogu da utjecu na njih.
Evidentirano
kenzo
Gost
« Odgovor #36 : 06 Prosinac, 2005, 07:36:44 »

ej menna svaka cast, primjer ti je bio fenomenalan, moj tata radi u jednoj srednjoj školi u vukovaru, i bas je tako bilo kako pričaš, a sad doalze jedni kod drugih, pokreću neke stvari, jer ljudi ipak moraju da žive jedni pored drugih i ignorisanje može trajati neko vrijeme ali ne zauvijek. slucaj vukovarske diskoteke Quo vadis je fenomen, taj je lokal na dve etaže, na jednoj udara zabavna muzika, na jednoj udaraju narodnjaci, i naravno dolaze i hrvati i srbi. kad se poubijaju od alkohola jedni dižu tri prsta a drugi dva, pa se na kraju i pomarišu, dodje marica, sve odvede na prenoćište u policiju, i posle mjesec dana se smirilo sve, i opet se dižu prsti svakavi, ali oni sada i piju skupa i provode se, a i ima jako puno ljubavnih veza gdje je jedno srbin drugo hrvat, mladi žive u tom gradu za sutra, a ne za juče. sve vas izvana molim da malo drugačije gledate na taj grad, taj je grad svasta proživio, ali treba gledat naprijed, jer u vukovaru nije sve tako crno kako se piše, ima i jako dobrih stvari koje se pokeću malo, pomalo.
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #37 : 06 Prosinac, 2005, 07:36:59 »

Lijepo si to napisala, Menna, i vjerujem da si u pravu. Nadam se da ce se sadasnji Vukovarci dobre volje ipak odluciti pisati ovdje i ne dozvoliti si upustanje u prepucavanja niti im pridavati znacaj.
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #38 : 06 Prosinac, 2005, 07:45:53 »

Kenzo, maloprije sam napisala, vi koji ste u gradu nama izvana ste na neki nacin prozor u njega. Samim tim, mi ga vidimo onako kako nam ga vi predstavite... i sam si rekao da mi trebamo "malo drugacije gledati... jer nije sve tako crno kako se pise". E, to crno, bezizlazno i nama "nadmenima" "neshvatljivo" je postalo pomalo zamorno. Pisite o tim stvarima koje idu naprijed, dajte malo svjetla ovdje prije svega zbog sebe, a onda i zbog nas, uzburkajte malo ovu baru u kojoj smo se zaglavili i jedni druge ujedamo nasumice.
Evidentirano
Žoržeta
Gost
« Odgovor #39 : 09 Prosinac, 2005, 12:56:06 »

Eto, nečije novogodišnje i božićne želje se već počinju ispunjavati, uzburkala se i ova naša mala bara, bit će ovo čini mi se još jedan zanimljiv vikend u Vukovaru, pun interesantnih događaja i još interesantnijih likova...
Evidentirano
Žoržeta
Gost
« Odgovor #40 : 23 Prosinac, 2005, 10:15:10 »

Svim mojim dragim Vukovarkama i Vukovarcima želim sve najlepše za predstojeći Božić i Novu Godinu, sa manje praznih priča, a više lijepih događaja!
HO-HO-HO!  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  

Skoči na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media