pradinic
Novi član

|
 |
« : 25 Studeni, 2007, 01:17:52 » |
|
Zahvala svim braniteljima Vukovara a posebno onima koji su položili život za domovinu
http://ie.youtube.com/watch?v=E0ghz7RoV6o
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #1 : 11 Oľujak, 2008, 03:35:54 » |
|
Posveta
Vama. koji ste svoja imena zapislali u knjigu života i svemira, Vama, kojima je osnova svih kreposti bila: živjeti i umrieti ne za se, već za braću svoju, Vama, koji ste djelima govorili, a ustima šutili kao kamenje gorskih majdana, Vama, koji ste svojom dušom došli u dodir s dušom svoje zemlje i svoga naroda, i kroz duh svoje zemlje gledali na stvari i dogadjaje, Vama, koji najbolje poznate putove kojima se dolazi do slave i slobode, Vama, koji ste pošli putem odricanja i patnje i koji ste se uputili slavi bez straha, i smjelo kao vješti jahači u noći, — ne pitajući kuda i kamo doprli ste na vrhove s kojih duhovi vaši primaju svietlost i goste se s duhovima pradjedova, Vama, nad čijim grobovima rastu stabla i kameni križevi šutke i zagonetno govore o smislu i mudrosti života, Vama, koji grijete zemlju našu svojpm krvlju, i žile naše Svojom toplotom, i obraze naše svojim crvenilom, i oči naše svojim sjajem, i misli naše svojom dušom, Svima vama neka budu posvećene pjesme novog pokoljenja, krvave i teške rieči onih koji se radjaju u krvavoj zori bliže i svietle budućnosti. Svima vama neka su posvećeni svi trzaji srca, svi pokreti duše i svi glasovi krvi.
N. SABIĆ
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vanja 1986
Novi član

|
 |
« Odgovor #2 : 11 Oľujak, 2008, 06:01:10 » |
|
Hrvatski vojnici krali videorekordere, televizore, perilice i ubijali civile!
DEN HAAG - Operacija Oluja počela je 4. kolovoza 1995. u 5 ujutro granatiranjem Knina i drugih gradova. Sljedećeg jutra Hrvatska vojska je trijumfalno umarširala u Knin, oko 12 sati zavijorila se hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi.
'Znali su za zločine'
- Već poslijepodne toga dana vojnici su počeli provaljivati u trgovine i kuće, gosteći se alkoholom i ostavljenom hranom, pljačkati televizore, videorekordere i namještaj po čitavom gradu. Ispred baze UN-ovih snaga u Kninu napravili su punkt za prikupljanje opljačkanih stvari - ispričao je pomoćnik tužitelja Stefan Waspi.
U sudnici je pokazao fotografije na kojima se vidi kako jedan pripadnik hrvatskih snaga ukradeni televizor unosi u kamion, a drugi provaljuje u crvenu Zastavu 101. Dva dana nakon oslobođenja, u Knin je 7. kolovoza stigao tadašnji specijalni izaslanik glavnog tajnika UN-a Yasushi Akashi. Zanimalo ga je je li istina da se pljačkaju kuće, i tražio da mu pokažu jednu, pa su mu rekli da je dovoljno da nasumce izabere bilo koju. Tako je i učinio: bila je potpuno opljačkana.
Prema podacima UN-a, do 4. studenoga 1995. od 22.213 kuća na području bivšeg UN-ova sektora Jug, koji je obuhvaćao okupirano područje oko Knina, bilo ih je potpuno ili djelomično razoreno 17.270. Pljačka je prestala tek kad više nije ostalo ništa za pljačku, rekao je Waspi.
Tužitelj je najavio da će izvesti svjedoka, jednog od tadašnjih predstavnika međunarodne zajednice, koji je nakon Oluje razgovarao s jednim hrvatskim vojnikom, koji mu je ispričao da su vojnici pljačku smatrali svojom nagradom “jer su im plaće bile male”.
Vojnik im je rekao da ih je njihov zapovjednik izrijekom ovlastio da se posluže ostavljenom robom.
Pljačke, razaranje kuća i ubijanje stoke nisu bili slučajna i pojedinačna zlodjela, nego usmjerena osnovnom cilju: zastrašivanju preostalih srpskih civila i onemogućavanju povratka drugih, tvrdi Tužiteljstvo. U razdoblju na koje se odnosi optužnica, do kraja rujna 1995., ubijeno je više od 350 civila, ustanovilo je Tužiteljstvo, no najavljeno je da će u sudnici dokazivati samo tri slučaja ubojstva: u Gruborima, zaseoku Šare u selu Uzdolje kod Knina i zaseoku Žurići kod Plavnog.
Kao primjere potpuno razorenih mjesta naveo je Kistanje, koje je do 14. kolovoza već bilo 90 posto spaljeno, Gračac, Otrić i Donji Lapac. Iako su specijalci potpuno razorili Lapac, ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak ih je pohvalio “za dobro obavljen posao”.
- Mnogo toga se moglo poduzeti, ali nije, jer nadležni nisu ništa učinili - optužio je Alan Tieger trojicu generala.
Nizom dokumenata tužitelji su dokazivali da su zapovjednici znali što se događa na terenu, no nisu reagirali. Gotovo nijedna istraga nije pokrenuta, nekažnjivost je bila praktično službeno proglašena, rekao je tužitelj.
Glavni dokazi na koje se tužitelj danas pozvao
1. Brijunski transkript 2. transkript razgovora Tuđman-Šarinić 3. Gotovinina knjiga o Oluji 4. UN-ova snimka zločina u Gruborima, snimljena dok su kuće još gorjele, s Čermakovom izjavom u kojoj negira zločin 5. fotografije paleža
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dunavu
Novi član

|
 |
« Odgovor #3 : 11 Oľujak, 2008, 06:13:28 » |
|
jel ima kakav moderator ili sta vec na ovom forumu da ovake maloumnike bar upozori da ne spamaju forum vec da ako imaju nesto za reci ili napisat otvore svoj topic 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #4 : 11 Oľujak, 2008, 06:32:36 » |
|
To ti se naziva "fiksacija na zoom fazu". Neizživljene frustracije koje uvjetuju kompulzivne reakcije pojedinca.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #5 : 11 Oľujak, 2008, 06:35:18 » |
|
Na njivi
Na njivi smo našoj, dok se kroz granje zorini pramovi rude, upregli volove, uz tiho pjevanje, tvrde prevrćene grude.
Tvrda je zemlja po ciele dane svatko je gazit je smio. A da bude još teže oranje i korov se razkotio.
Al mi smo čvrsto skovali plugo, spremili lemeša trista; i orat ćemo tako dugo dok zemlja ne bude čista.
Orat ćemo mi mladi orači, snažni i puni volje. Orat ćemo dublje i jače i od djedova bolje.
Neka znoj teče iz sviju pora, nek ruke i noge krvare, otrovni korov nestati mora iz baštine naše stare.
Kad bude čista i zasijana jedrim i zdrasvim zrnjem, tad ćemo njivu sa svih strana ogradit oštrim trnjem.
U zemlji će slobodno bubriti zrnje i puštati stotinu klica, jer će ga oštro braniti trnje od zvieri i grabljivih ptica.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Vanja 1986
Novi član

|
 |
« Odgovor #6 : 11 Oľujak, 2008, 06:35:31 » |
|
Ante Nobilo: U Hrvatskoj nitko pametan više ne negira zločine
ODVJETNIK Ante Nobilo, koji je prije nekoliko godina pred Haškim sudom branio generala HVO-a Tihomira Blaškića, za HRT je rekao kako uvodna riječ Tužiteljstva na suđenju trojici hrvatskih generala služi svojevrsnom obrazloženju optužnice protiv generala.
Također je rekao kako je neupitno da za ratne zločine počinjene tijekom rata netko mora odgovarati jer danas "u Hrvatskoj nitko pametan više ne negira zločine".
On smatra kako je činjenju ratnih zločina pogodovala politika Franje Tuđmana koja je ohrabrivala nacionalnu netrpeljivost i neprocesuiranje ratnih zločina i drugih kaznenih djela počinjenih na štetu hrvatskih Srba.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
znil
Novi član

|
 |
« Odgovor #7 : 12 Oľujak, 2008, 03:32:58 » |
|
To ti se naziva "fiksacija na zoom fazu". Neizživljene frustracije koje uvjetuju kompulzivne reakcije pojedinca.
Zuume moj, dali tu tvoju budalastu dijagnozu pripisujes sebi. Ovdje vidim da pokusavas fascinirati sa nekakvim frazama u dvije tri rijeci,koje valjda trebaju izgledati,jelte ,mnogo pametno i nedokucivo. Sto bi to trebala znaciti neizzivljena frustracija ,nesto slicno kao cirka oko ili anti protivan ili pak dijametralno suprotan.Vidis, svaki od ova tri para sadrze rijeci koje imaju isto znacenje. Kompulzivan mozes biti samo ti.Neprestano postavljas isjecke iz tko zna kakvih sve ne tekstova i knjiga, koje najisrenije vjerujem cita samo tvoja mama diveci se svekolikom pamecu svoga sina. Ja jos nisam vidio ijedan ozbiljan post postavljen iz tvoje glave koji ce znaciti nesto konkretno. Bar da se mogu nasmijati , zamisliti, opsovati!??! .Jednostavno ,zamaras na ovoj stranici.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #8 : 12 Oľujak, 2008, 07:08:17 » |
|
Ima nešto mazohističko u svakom od nas a što nas tjera(kompulzivnost)činiti radnje za koje smo na sviestnoj razini sigurni kako nam ne sam ne donose ništa dobro,nego dapače i štete. Kao npr. moje pisanje ovdje,ili tvoje čitanje onoga što pišem.Dobro došao u klub(ili u prijevodu nisi u ovoj situaciji ništa bolji od mene,stoga nadji drugu osobu koju češ patronizirati). Ciceron je rekao kako nema stvari na svietu koja nije već jednom izmišljena,tek se treba nanovo i nanovo promišljati(drugim riečima-rieči su jeftine,posebno danas kada svaka budala misli kako ima mišljenje i ne libi se isto iznjedriti medju druge budale istomišljenike),stoga se ograničavam isključivo na ulogu iluminatora-elem činim dostupnom gradju već jednom izmišljenu od drugih,a promišljanje nad istom prepuštam strogo subjektivnoj djelatnosti članova i dragih ti gostiju ovdje. Jedan je stari hrvatski autoritet rekao(pjesnički slobodno interpretirano) kako druženje praznoglavaca može učiniti od pojedinaca dobre govornike i osobe poželjne u družtvu,no ne čini od istih i značajeve.Bio je pametan čovjek i velik Hrvat i nemam mu razloga ne vjerovati. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
modera
|
 |
« Odgovor #9 : 12 Oľujak, 2008, 07:47:43 » |
|
DunavVu je u pravu. Zoom_1 i Vanja_1986, otvorite topic pod kojim ćete pisati. Zbog dosadašnjeg spamanja u kategorijama koje nemaju nikakve veze s onim što pišete - ako ne prekinete bit ćete ukinuti zajedno sa svim što ste do sada pisali. Alternativa je da sva vaša pisanja prebacim u drugu kategoriju nakon što je otvorite. Imate jedan dan da otvorite svoje topice pod primjerenim kategorijama foruma. Ova to nikako nije. Nakon toga, ako nastavite po starom, nema ni vas ni ijednog vašeg komentara. Džaba vam višemjesečnog truda! Ode sve jednim potezom i klikom na delete!
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 12 Oľujak, 2008, 07:49:46 modera »
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #10 : 12 Oľujak, 2008, 08:19:20 » |
|
Već sam bio baniran-neće biti prvi puta,a time ne gubimo ni ti ni ja već oni koji čitaju ovaj forum.A sudeći prema čitanosti tema koje sam otvarao rekao bih kako ima dosta takvih ljudi. Nije li ružno biti egocentrik?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
znil
Novi član

|
 |
« Odgovor #11 : 13 Oľujak, 2008, 01:57:59 » |
|
Ovaj pacenik misli da ga se cita. Iskreno ne citam ga,'al ono bas iskrreno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dunavu
Novi član

|
 |
« Odgovor #12 : 13 Oľujak, 2008, 03:59:48 » |
|
Već sam bio baniran-neće biti prvi puta,a time ne gubimo ni ti ni ja već oni koji čitaju ovaj forum.A sudeći prema čitanosti tema koje sam otvarao rekao bih kako ima dosta takvih ljudi. Nije li ružno biti egocentrik?
vjeruj mi ne gubimo nista s tim sto ce te banirat, ako vec postas na ovom forumu onda se bar drzi nekih osnovnih pravila i nemoj spamat vec otvori svoj topic pa ko hoce da te cita neka te cita...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dunavu
Novi član

|
 |
« Odgovor #13 : 13 Oľujak, 2008, 04:02:07 » |
|
vjeruj mi ne gubimo nista s tim sto ce te banirat, ako vec postas na ovom forumu onda se bar drzi nekih osnovnih pravila i nemoj spamat vec otvori svoj topic pa ko hoce da te cita neka te cita... ovo se odnosi na Vanju1986 posto ona jedina spama tudje topice...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zoom_1
Novi član

|
 |
« Odgovor #14 : 14 Oľujak, 2008, 11:41:20 » |
|
vjeruj mi ne gubimo nista s tim sto ce te banirat...
Ne gubiš ti,pošto je evidentno kako nitko od vas ništa koristno ovdje nije uradio za bilo kojeg gosta koji će googlajući naići na ovaj forum(a ovaj je forum treći po redu na listi koja se izlista za pojam "Vukovar" upisan u tražilicu),i koji slobodno mogu misliti kada dodju na naslovnicu kako se isti grad nalazi u Nigdjezemskoj-nemate čak niti hrvatsku zastavu na naslovnici portala,a kamo li išta konstruktivno i pametno o samom Gradu ili njegovim i našim herojima,a o čemu bi Hrvat iz Kanade ili Australije mogao naučiti koju. Sve što stoji ovdje jesu suhoparna i neingeniozna prepucavanja mediokriteta(uz čast pokojoj iznimci) te letargija,malodušnost i bljedunjavost kao opći dojam portala i posebno foruma. Sviestan sam kako je vlasnik portala u velikim problemima,i kako mu nije do glupiranja po medjumrežju te ima svako pravo pokazivati nizak prag tolerancije,no to ne opravdava vas ostale.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|