Vukovar Forum
09 Rujan, 2010, 11:49:48 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: [1] 2 3
  Ispis  
Autor Tema: A što je s onom udrugom?  (Posjeta: 11011 )
deejayvu77
Novi član
*

« : 05 Prosinac, 2005, 07:58:28 »

što je s tim???

mislim, ja nisam iz te priče i pokretanje bloga se valjda slučajno poklopilo...
također, ne znam imam li vremena i znam da nemam baš novca, ali - kako trenutno uspijeva opstati ovaj sajt? je li se što dogodilo na tom planu? ne pitam tako da njuškam, nego dobronamjerno kao zainteresirani čitatelj...
Evidentirano

dj
Damir_
Gost
« Odgovor #1 : 06 Prosinac, 2005, 07:21:17 »

Ona udruga sad zvanično postoji, kao i još 160 ostalih u Vukovaru... Registrirali je ljudi, napisali statut, platili biljege i pečat, otvorili žiroračun, postavili me za predsjedavajućeg... Sad bih ja valjda trebao znati dalje.
Da bi se izašlo na natječaj treba postojati proizvod, rad iza sebe, neka referenca, nešto na čemu temeljiš projekt. Stranica kao Vukovarac.Net ima na tisuće u Hrvatskoj. Koja će budala s lovom podržati razvoj web stranice, kad svatko s povećanim interesom za taj vid izražavanja može za kratko vrijeme pokrenuti sadržaje na internetu, koji će biti i bolji i korisniji od ovoga.
Ima jedna udruga u Vukovaru koja godinama muči muku i ne uspijeva pokrenuti pučku kuhinju. Ima udruga koje pokušavaju brinuti o starima i nemoćnima, ali nema dovoljno sredstava za njih. Ima udruga koje se bave osnovnim ljudskim pravima, zaštitom raznih populacija i grupa, ...
Ovo je ipak obično šalabajzanje i jebivjetrenje u odnosu na stvarne potrebe. Čak i da se putem ovoga plasiraju ne znam kako korisne informacije i ostvaruje ne znam kako značajna komunikacija. Ovo je (pogrešna) terapija od frustracija izazvanih življenjem u Vukovaru. Prije bježanje od stvarnosti nego neki rad, a naročito ne neka vizija. Pisali smo postavljanje web kamera po gradu, jumbo video zid, bilo je ideja o video praćenju rada udruga, montiranju i plasiranju na lokalnoj TV, arhiviranju tog materijala (to bih mogao raditi jer imam nekih iskustava)... Samo fali mala sitnica - video kamera. A ona košta koliko i tisuću obroka za gladne građane.
OK, malo bad raspoloženje.... Valjda zbog vremena. Nastavit ću sutra, možda s nekom "vizijom"!
Evidentirano
port
Gost
« Odgovor #2 : 06 Prosinac, 2005, 08:00:12 »

Hebiga prijatelju ... Pucke kuhinje nisu rentabilne. Zato ih nitko ni ne podrzava. A ne preporucujem ni tebi baviti se socijalnim poslovima.

Jedini nacin opstanka danas u svijetu je da to bude i rentabilno. Evo, tebi i ostalima na forumu, ponovno jedne ideje (stare i poznate otprije par godina) :
Napraviti troskovnik poslovanja.
- Zakupiti lokal u centru grada (cca. 100 m2) ... "M1" eura/mjesec
- Troskovi opremanja lokala instalacijama ... ukupno "N1" eura
- Troskovi nabave 10-15 kompjutera ... ukupno "N2" eura
- Nabava software-a ... ukupno "N3" eura
- Kupovina jednostavnog ugostiteljskog namjestaja i opreme ... "N4" eura
- Place za dvije osobe ... "M2" eura/mjesec
- Troskovi energenata i potrosnje ... "M3" eura/mjesec
- Troskovi poreza i davanja ... "M4" eura/mjesec
- troskovi financiranja ... "M5" eura/mjesec
... etc.

I sad prihodi:
- koristenje kompjutera - interneta i video igrica (naplacuje se dakakao) 5 kuna/sat (recimo) ... ukupno "toliko - T1" eura/mjesec
- prodaja sandwicha i sokova (uz koristenje interneta ili bez) ... "toliko - T2" eura/mjesec
- usluge fotokopiranja DIN A4 i A3 ... "toliko - T3" eura/mjesec
- rotulacija (reklame na polivinilu) ... "toliko - T4" eura/mjesec
- tecajevi interneta, AutoCAD-a i slicno ... "toliko - T5" eura/mjesec
- programiranja i izrada web-stranica ... "toliko - T6" eura/mjesec
- etc....

Prihodi - rashodi = DOBIT (?)

I sad ja pitam cijenjene advokate, doktore, inzenjere i ostale van naseg grada ... da li su spremni uci u "deal" i podrzati Damira? Da covjek ima recimo na godinu dana osigurano radno mjesto, ali da se sve ovo uzdigne na visi nivo? Pa da onda od nekakve dobiti i mi "pripomognemo ili ne" otvaranje puckih kuhinja?

Recimo .. ja sam spreman igrati se s 2000 eura. Ima jos ponuda?
Evidentirano
port
Gost
« Odgovor #3 : 06 Prosinac, 2005, 08:13:08 »

Sta je drustvo? Guza zvace gace?
Evidentirano
port
Gost
« Odgovor #4 : 06 Prosinac, 2005, 08:23:36 »

Povisujem ponudu ... 2000 eura i dva kompa s 15" TFT. Netko prati?
Ajmo pokerasi! Gdje ste face? Ili ste svi kao i onaj prvi ... ZNATE NEMAM BAS NOVACA, ALI MENE BI ZANIMALO ...

Vratite se drustvance na onaj topic o NOVOGODISNJIM ODLUKAMA, tamo ste izazvani nesto kao korisno napraviti. a bata port jako dobro zabrljao pricu o tome ... KAKO JE TO NEMATI NOVACA, HA? Donesite odluku - sta cekate?

Eh da ... sad ce odgovori tipa - lako je tebi kad ti nemas obitelj, a ja imam djecu, ne?
Pa kad imas djecu, koji kurac dolazis na ove stranice. Posveti se djeci, ne? Citaj im price za laku noc ili nesto drugo. Ne trosi vrijeme na ovo sve. Svi samo kukaju. To je i moja baba pokojna znala.
Evidentirano
Anonymous
Gost
« Odgovor #5 : 06 Prosinac, 2005, 08:39:53 »

Port,
Spusti loptu. Radno je vrijeme. Ne moze svatko odgovoriti "dok si rekao keks".
Zivjeti u inozemstvu je kao zonglirati na zici bez zastitne mreze koju pruzaju prijatelji, rodbina i sl. Dosta nas je iskusilo i ono o cemu pjeva Edo (dio o izbjeglicama). Samim tim, sumnjam da ima (mnogo) zainteresiranih za "igranje" novcem. Ja prva nisam za to i ne smatram da je to nesto sto treba ismijati ili prezirati. Ali, ukoliko bi ovaj prijedlog dobio na ozbiljnosti, time sto bi bio razradjen (ne samo time sto bi se svi ti M-ovi, N-ovi, T-ovi itd zamijenili nekim konkretnim, naravno procijenjenim i aproksimativnim vrijednostima, vidjelo sto je s taksama itd), tada bi trebalo ponoviti ovo pitanje jer vjerujem da bi na taj nacin djelovao i uvjerljivije i realnije. Tad bi se sam plan mogao korigirati u funkciji odaziva (npr. promijeniti broj racunala i sl). Te MNT-ove definitivno ne mogu ja popuniti. Hocu reci, za razradu je potrebna zainteresiranost i rad iz samog grada. Da li ona uopce postoji?
Imam jos pitanja: kako bi (i da li bi) taj projekt rijesio problem nacionalne polarizacije medju mladima jer koliko mi je poznato, zna se koji kafic je "ciji"? kolika je zainteresiranost mladezi za takvo nesto i kakve potrebe? Koji su potencijalni problemi i otpori na koje bi ova inicijativa mogla naici? Koji su ljudi u gradu koji bi se ukljucili u ovo od razrade nadalje?
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #6 : 06 Prosinac, 2005, 08:40:45 »

Ponovno sam se zaboravila logirati.
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #7 : 06 Prosinac, 2005, 08:54:44 »

Proslo je vec 14 minuta, i nitko nije odgovorio na moj komentar!  Sirast
Evidentirano
port
Gost
« Odgovor #8 : 06 Prosinac, 2005, 10:06:02 »

eto draga ili dragi M.B., sad vise ne znam dal' si musko ili zensko.

Sto se tice nacionalne polarizacije - nje ne bi trebalo biti pa tako ni polariteta. Ja znam da ako ubacim novce u takvu vrecu (bez dna) da me nece znaimati tko se prikljucuje na komp. A po Damiru mogu zakljuciti da jos manje.

Ako se treba zauzeti ovdje kod ljudi da se radi na takvom projektu - to je moguce samo ako je nacionalna sloboda osigurana. Jer sve bi drugo bio skandal. Na kraju krajeva ... povjerenje u ljude (Damira, recimo) je motor aktivnosti. Meni sasvim dovoljno da znam da se ne bi prosipali ni veliko-srpski ni ustaski biseri po tom kaficu.
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #9 : 06 Prosinac, 2005, 10:36:16 »

Lijepo, Port. Znam da je to tvoj stav i naravno da i sama tako razmisljam. Medjutim, moje pitanje je bilo koliko je to izvedivo?
Evidentirano
Žoržeta
Gost
« Odgovor #10 : 06 Prosinac, 2005, 10:47:42 »

Uz bojazan da ponovno ostanem neshvaćena, moram ovdje dodati jednu sitnicu. Naime, u Vukovaru je već postojao jedan Internet klub, pre ne baš dugo vremena. Bila je to, naravno, ideja udruge mladih Vukovara ili već tako nekog naziva. U klubu su se okupljali mladi ljudi iz Vukovara i okolice, neovisno od nacionalnih ili inih opredeljenja. Ni satnica nije bila pretjerano skupa.
Međutim, kako to ovdje uvijek biva - i to je neslavno završilo, iz ovih ili onih razloga, koje ne želim da nabrajam...

Naravno da se ljudi plaše uložiti svoj novac u nešto tako rizično, bolje ga je sačuvati u čarapi, pa imati poslije čime nahraniti djecu i platiti (pre)visoke račune, da ne bi poslije i sam čovjek završio u (za sada nepostojećoj) pučkoj kuhinji.
Žao mi je, ali činjenično stanje dovoljno govori.
Kako mi se čini u posljednje vrijeme, u ovom gradu su rentabilne samo kladionice. Čini se da svi očekuju neki veliki zgoditak, a bez rada...
Na žalost.

Mada, čini mi se da je pristup internetu mladima ovoga grada omogućen u europskom domu, a nešto se priča o još jednom internet klubu, koji će otvoriti jedna od humanitarnih udruga...
Evidentirano
M.B.
Novi član
*

« Odgovor #11 : 06 Prosinac, 2005, 10:51:26 »

Eto, upravo to je odgovor na neka od mojih pitanja i razmisljanja: koje su potrebe mladih, koliki bi bio odziv, koji su problemi i prepreke na koje bi taj projekt naisao... Iako si rekla da ne zelis nabrajati, bilo bi upravo dobro znati iz kojih razloga je ta inicijativa propala kako bi se to moglo ovoga puta sprijeciti.
Evidentirano
port
Gost
« Odgovor #12 : 06 Prosinac, 2005, 11:41:42 »

Ne vjeurjem da nije bilo interesa .. od strane gradjana. Da li su i te grupe mladih imale zajednicki cilj ili su se medjusobno pojele iznutra?

Mi ovdje imamo Damira. Provjerenog radnika i covjeka. Tuzenog u ime slobode vukovaraca. Nista drugo ne ocekujem nego omoguciti BAS tom covjeku nastavak rada na ovakvim projektima.

To sto su se mladi posvadjali tko ce brze do kase .. ili tko ce besplatno piti pice i tako dalje i tako dalje .. to je njihov problem. Prostora dakle je bilo i jos uvijek ga ima.
Parodija: Ako susjed prebije zenu na mrtvo ime kad je pijan .. to ne znaci da ce i Damir to isto uciniti, ne? Niti da ce se uopce napiti. Los primjer si dala. Damir nije mlad - nego vec prekaljen borac za ljudska prava.

Ajmo dalje. Licitacija je otvorena. Imamo milijun razloga ne uciniti nista: da je macka od susjeda crkla nedavno pa se jos nismo oporavili od soka, da je bicikl ostao bez zvonca, a felge su iskrivljene, da je sv. Ante upro prstom u prokletstvo ovog site-a, a ni sv. Sava nije daleko od toga, ... , da je nas ljudi s dobrom voljom SAMO nekoliko, i ostali ce se prikljuciti kad nas bude K'o Kineza ... nadalje, Indija ima atomsku bombu pa svejedno, ako ona pukne tko ce na internet ... i jos mnogo toga.

Ajde ne trebam pametovanje - nego NOVCE. Ima tko "pametniji"?
Evidentirano
deejayvu77
Novi član
*

« Odgovor #13 : 06 Prosinac, 2005, 11:57:20 »

nemam ni zenu ni djecu ni monitor viska ni 2000 eura i svejedno mi je tko je pametniji. pitao sam za sajt. vec to je dobar projekt. jeste li ga pokusali prijaviti kao kulturnu potrebu grada ili kako se to vec zove? moze se vjerojatno naci vise ljudi koji bi besplatno pisali tekstove, bez obzira na svojim blogovima (pa se preuzimaju) ili direktno. itd. ako je problem da to narusi koncepciju sajta, moze taj dio biti jasno odvojen. pa traziti novac od grada i ministarstva kulture te sponzora ako bi ih bilo. barem da postojanje i odrzavanje sajta ne dodje u pitanje. vec to nije malo. opcenito mislim da je Vukovarac.net puno za grad i gradjane, bez obzira zive li tu ili su zivjeli, a ne mislim to nekako pateticno...
Evidentirano

dj
port
Gost
« Odgovor #14 : 06 Prosinac, 2005, 12:21:30 »

Najbolje da se stavi skrabica pored oltara sv. Ante ... za izgubljene stvari i za vukovarac. ajde ne lupaj gluposti "pinchadiscos".
Evidentirano
 Str: [1] 2 3
  Ispis  

Skoči na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media