Vukovar Forum
01 Kolovoz, 2010, 04:20:04 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Thompson  (Posjeta: 3008 )
Vanja 1986
Novi član
*

« : 28 Travanj, 2008, 03:38:53 »

Planirani koncerti Marka Perkovića Thompsona u Austriji i Švicarskoj su zabranjeni. Kao i mnogi prije toga. Da li je Thompson istinski domoljub, lukavac koji namjerno koketira s ustaštvom ili izmanipulirani gubitnik? Mogu se složiti da se njegove pjesme sviđaju mnogima i da imaju domoljubni naboj u sebi. Ono što je potpuno neprihvatljivo su Thompsonovi ispadi na nekim koncertima iz prošlosti na kojima je uz podignutu desnicu prizivao Jasenovac i Staru Gradišku. Danas više nigdje ne prolazi ideja podrške totalitarnim režimima prošlih vremena koji su nanijeli mnogo zla i stvorili veliki broj masovnih grobnica. Ima li netko tko istinski voli Hrvatsku i istovremeno ne osuđuje ustašku ikonografiju koja prati Thompsonove koncerte!? Europa nije pretjerano pametna, ali nije ni bedasta, Europa ne prašta spomenute ispade Marka Perkovića! Definitivno, Thompson je u trenutku pomiješanih osjećaja istinskog domoljublja i želje za zaradom, dodatno politički izmanipuliran od pogrešnih ljudi izvršio vlastito medijsko samoubojstvo. I zato mora biti svjestan da će još dugo plaćati danak svoje gluposti! E, moj Thompsone...
Evidentirano
zadro
Novi član
*

« Odgovor #1 : 28 Travanj, 2008, 08:22:41 »

Mislim da, kada je tema -tomson- možemo razmišljati u više konteksta. Tako onda možemo govoriti o njemu kao osobi, pa o njemu kao pjevaču, zatim o njemu kao slavnoj osobi , a isto tako možemo govoriti o njegovim pjesmama s obzirom kakvu poruku šalju, pa možemo govoriti o njegovim stavovima u kojima se izjašnjava o mnogim stvarima, pa možemo govoriti o njegovoj publici i s tim u svezi o popraćenoj na njegovim koncertima, ustaškoj ikonografiji, no isto tako možemo i u vezi s njegovom publikom govoriti o izrazitoj brojnosti. Uz sve to, možemo govoriti i o shvaćenosti samih nastupa pjevača od strane stranih zemalja. No, jedno je sigurno; ne bismo trebali a radi neke kvalitetne reasprave, miješati sve ove i ine kontekste.

Kada bih se izjašnjavala o tomsonu kao osobi, ne bi mi puno trebalo jer ga osobno ne poznajem, a mogu govoriti isključivo o dojmu koji je ostavio na mene kao pojedinca; dojam je pozitivan i ja ga kao takvoga gledam. Sviđa mi se njegova skromnost, te vjernost njegovoj ženi tj. obitelji koju ima.

Što se tiče njegovih pjesama, one su izrazito kvalitetne i iako inače ne preferiram domoljubne pjesme, jer slušam dance i pop, tu i tamo rock, njegove pjesme su mi iznimka. Razlog je vrlo subjektivan; šalju poruku ljubavi prema domovini, poruku ljubavi prema bogu, bližnjima, krajoliku hrvatske i sve u okviru toga, a bude i pokoja ljubavna. A to su elementi koji su unutar mojih osobnih životnih vrijednosti. Iako, da nije bilo rata tj. da ga nisam i sama proživjela, mislim da ipak, ne bih imala iste emocije po pitanju toga svega. No, situacija je takva da me rat zadesio i takve emocije domoljublja i rodoljublja postoje u meni.

Tomson kao slavna osoba, kao što sam rekla, po meni zrači jednom skromnoćom, ali i jednim iznimnim ponosom, što i ne čudi jer se i sam kao mladić borio protiv srpskog agresora u ratu, pa normalno da i sam njeguje ljubav prema domovini. I koliko znam, nema nikakvih loših ispada, niti tračeva, skandala u vezi njega kao osobe na estradnom miljeu....

Tomson kao pjevač, hm....imam iskustva u tome, pa ću se usuditi dati jedan stručni opus:) Ne pjeva najbolje, čak bih rekla prosječno. Neispravno je pjevati iz grla, a on to čini, pa to rezultira onim napinjanjem i krčenjem u glasnicama. No, ja mu to "opraštam" zato jer pjeva od srca i dok sam ga slušala uživo, svaku sam pjesmu osjetila u sebi. Dakle, ima dar prenošenja emocija preko pjesme, ima karizmu neku samo sebi svojstvenu, a obzirom na reakcije zaista mnogobrojne publike, koja je i više no oduševljenja po pitanju toga....

Što se tiče svega ostaloga, njegovih nastupa recimo; istina jeste, kako ih prati i ustaška ikonografija. No, ja to tumačim ovako-kao rezultat jedne nepismenosti kod mladih, gdje oni ustaštvo poistovjećuju s domovinskim ratom. Uopće to ne shvaćam kao neko zlo, nego samu neinformiranost,te nepismenost. Koliko znam da se i sam pjevač izjasnio milijun puta po tom pitanju, te poručio mladima da se ponose domovinskim ratom, a ne ustaštvom! A sad, sto ljudi sto ćudi...

Pjesma o jasenovcu i gradiški, što se tiče toga, kao prvo, mislim da su ljudi koji se osjećaju nešto prozvanima radi te pjesme, jedni obični preseravanti, kao što je ovaj milan na forumu recimo, a zašto to mislim? Zato što je preseravanje i umjetnizam, glumatati neke osjećaje koji niti ne postoje u tebi, jer ih nisi ni najmanje proživjeo! Jer, takve osobe nemaju nikakvih gubitaka s obzirom da se jasenovac dogodio jako davno! Isto kao što bih se ja preseravala emocijama kada bih glumila traumu radi blajburga, a da zapravo nemam izravno nikakve veze s tim! To su zapravo ljudi kojima smeta hrvatska kao država, kojima smeta domoljublje u tomsonovim pjesmama i koji se kače za pjesmu jasenovac samo kako bi izjednačili zločine, koji uopće nisu za izjednačavanje. A sama osuda istoga, ja ju podržavam ali s tim da je motiv ljudi koji sude objektivan. To znači da ja osuđujem svaki zločin, pa i taj u jasenovcu i smatram neispravnim bilokakvo uljepšavanje istoga.Iako se i tu pjevač izjasnio, da je ta pjesma pjevana kao obrambeni mehanizam u ratnoj obrani, pa je postala navika. I nije ju više niti ponavljao. No, što je najsmješnije je napadanje čovjeka radi pjesme, a radi samih zlodjela kojima se i danas vide tragovi ožiljci, velika većina gleda ružičasto i nikom ništa.....

što se tiče "europe", gle....meni se ona zamjerila 1991. kada nije marila nimalo na silne apele i dr. vesne bosanac i cijelih napaćenih vukovaraca s prevladavanjem nesrpskoga stanovništva, na tolika zlostavljanja, ubijanja, masakre, granatiranja, tako da ju ja niti najmanje ne shvaćam ozbiljno.

Eto, to je moj stav.
Evidentirano
zadro
Novi član
*

« Odgovor #2 : 28 Travanj, 2008, 08:29:26 »

i još bih dodala samo neke stvari koje jako podržavam i radi kojih se sva naježim, a to je izvikivanje vukovara na njegovim koncertima, pa hrvatske zastave....nešto prekrasno i zato volim biti tamo, jer mi daje osjećaj da naše patnje nisu zaboravljene, da na ubijene i nestale, te preživjele a istraumatizirane branitelje ipak netko još uvijek misli i poštuje!! Posebice kada je koncert u herojskome vukovaru....to je nešto neopisivo...iako bi se prije svega, svatko trebao zapitati, kakve osjećaje vukovar budi u njemu. U meni ne budi prosječne, nego posebne....
Evidentirano
Vanja 1986
Novi član
*

« Odgovor #3 : 29 Travanj, 2008, 04:16:49 »

"Perković glumi"

"Sasvim je u redu nazvati Perkovića neofašistom", kaže Ephraim Zuroff iz Centra Simona Wiesenthala u Jeruzalemu, čovjek koji po cijelom svijetu pokušava spriječiti Perkovićeve koncerte. "Perković se primirio, glumi dobrog patriota, no svatko tko posjeti njegove koncerte vidi da je to gluma. Nikad se nije distancirao od ustaša i nikad nije ukorio nekoga tko mu je na koncert došao u ustaškoj uniformi ili s ustaškim znakovljem."

Perković stvar vodi još dalje, tvrdi Zuroff, spominjući kako hrvatski pjevač voli započinjati svoje koncerte "službenim ustaškim pozdravom": "Za dom spremni". I njegova pjesma "Čavoglave", naglašava, počinje tako.

"Nosi Srbe plavome Jadranu"

Osvrnuo se Zurrof za list i na pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", koju je Perković svojevremeno pjevao. "Koliko znam, zadnjih par godina nije pjevao tu pjesmu, no sama činjenica da jest, govori dosta o njegovom svjetonazoru", kaže Zuroff. "U pjesmi se radi o ustaškom koncentracijskom logoru Jasenovcu, a njeni stihovi ostavljaju malo toga dvojbenim intepretacijama", stoji u listu, koji u nastavku navodi i riječi pjesme.

"Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara (...) Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu (...) Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju (...) Pozdravi nam Antu Pavelića." (autor teksta ovdje spominje Maksa Luburića kao ustaškog masovnog ubojicu, Stipu Mesića kao trenutnog predsjednika, a Franju Tuđmana kao bivšeg ultranacionalističkog predsjednika, op. a.)
Evidentirano
zadro
Novi član
*

« Odgovor #4 : 29 Travanj, 2008, 11:58:34 »

"Perković glumi"

"Sasvim je u redu nazvati Perkovića neofašistom", kaže Ephraim Zuroff iz Centra Simona Wiesenthala u Jeruzalemu, čovjek koji po cijelom svijetu pokušava spriječiti Perkovićeve koncerte. "Perković se primirio, glumi dobrog patriota, no svatko tko posjeti njegove koncerte vidi da je to gluma. Nikad se nije distancirao od ustaša i nikad nije ukorio nekoga tko mu je na koncert došao u ustaškoj uniformi ili s ustaškim znakovljem."

Ovo je laž, zato što se pjevač izjašnjavao o ustaštvu i domovinskome ratu, te takvim simbolima ustaštva na njegovim koncertima. I naravno, dotični zuroff bi trebao naznačiti kako je to tek njegov subjektivan dojam s konecarta, jer ga svi ostali imaju sasvim drugačijeg; nikako negativan dojam i nikako ravnodušan.

Perković stvar vodi još dalje, tvrdi Zuroff, spominjući kako hrvatski pjevač voli započinjati svoje koncerte "službenim ustaškim pozdravom": "Za dom spremni". I njegova pjesma "Čavoglave", naglašava, počinje tako.

Parola -za dom spremni-, jeste tipična ohrabrenica hrvatske vojske u ratu, ne znam što je u tome loše? A čavoglave i jeste pjesma iz toga slavnoga doba. I ni tu osobno, ne vidim apsolutno ništa loše..

"Nosi Srbe plavome Jadranu"

Osvrnuo se Zurrof za list i na pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara", koju je Perković svojevremeno pjevao. "Koliko znam, zadnjih par godina nije pjevao tu pjesmu, no sama činjenica da jest, govori dosta o njegovom svjetonazoru", kaže Zuroff. "U pjesmi se radi o ustaškom koncentracijskom logoru Jasenovcu, a njeni stihovi ostavljaju malo toga dvojbenim intepretacijama", stoji u listu, koji u nastavku navodi i riječi pjesme.

"Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara (...) Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu (...) Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju (...) Pozdravi nam Antu Pavelića." (autor teksta ovdje spominje Maksa Luburića kao ustaškog masovnog ubojicu, Stipu Mesića kao trenutnog predsjednika, a Franju Tuđmana kao bivšeg ultranacionalističkog predsjednika, op. a.)

A o ovome već vrapci na grani pjevaju, ništa novo....no, kažem, imamo mi puuno većih problema doli tomsonove pjesme; tu su i karađić i mladić, pa slučaj ovčare, pa potraga za još 482 nestale nasilno odvedene osobe, i to samo s područja vukovara i okolice, pa onda neodgovaranje za masu pojedinačnih zločina, pa onda neodgovaranje jna i četničkih postrojbi za agresiju na vukovar, pa onda neodgovaranje za zlostavljanje u srpskim logorima stajićevo, begejci, sremska mitrovica...ima toga jako puno, masa zločinaca šeta slobodno čak i samim vukovarom, dok nerjetki se još uvijek ne mogu pomiriti s time da hrvatska kao država postoji, i poput leskovca bi ponovili opet isto; iste masakre, iste zločine isti napad....

Evidentirano
zoom_1
Novi član
*

« Odgovor #5 : 06 Svibanj, 2008, 12:18:20 »

Još mi samo jedan cionist treba govoriti što je i tko u "mojem malom dijelu svemira"!?!?

Tko želi znati što je i tko je Marko Perković i kakvu družtvovnu ulogu ima, neka se zaputi 05.08. ove godine u Čavoglave kamo će se zaputiti 50 000. tisuća drugih sviestnih Hrvata-vidimo se ondje.
Evidentirano
pradinic
Novi član
*

« Odgovor #6 : 15 Lipanj, 2008, 03:56:40 »

E moji bistri Srbi pogotovo iz dijaspore , da malo bolje gledate statistike , znali bi pored svog zla koje ste napravili po Hrvatskoj i BiH , toliko ste dobri da ste iz vojvodine  iselili bez rata 35 000 Hrvata koji vam bas nista nisu napravili , a to vam je pametnjikovici sada 50 posto koliko ih je bilo u Vojvodini po zadnjem popisu pred rat a da ne spominjem da je od 1946 do rata iseljeno 140 000 i vi sad prodajete vašu kulturu pošetenje i finoću , kako vas nije sram hodati ulicama i zgradama koje ste porusili a mi izgradili , mi koje ste istijerali iz Vojvodine i vase Srbije zajedno sa Hrvatima iz cijele Hrvatske , Bosance i posavinu neću ni spominjari i vašu krvavu tvz R.Srpsku koja nikad drzava nece biti jel je nastala na nečem gorem i od fašizma + naciznam + komunizma zajedno.

pozdrav SLANKAMENAC
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media