hrvatka h
Novi član

|
 |
« : 20 Rujan, 2009, 07:12:03 » |
|
Truli kapitalizam i neprirodni globalizam/multikulturalizam već neko vrijeme uništavaju europske nacije, ljudi gube ponos i čast, obiteljske tvrtke propadaju i postaju sluge velikim međunarodnim korporacijama.
Imigranti iz azijskih i afričkih zemalja preplavljuju Europu, europski narodi postaju stranci u svojim državama...
To su samo neki od problema koji čekaju Hrvatsku kada postane članica Europske Unije.
Otac Domovine dr. Ante Starčević je rekao: „ni pod Beč, ni pod Peštu, ni pod Beograd, nego za slobodnu samostalnu Hrvatsku“, a nauka dr. Starčevića je svetinja za hrvatske nacionaliste.
Prije stvaranja i nakon propasti Nezavisne Države Hrvatske, hrvatski nacionalisti su bili progonjeni, zatvarani, mučeni, ubijani, ali nisu se predali, nego su nastavili svoju borbu. Naši očevi, djedovi i pradjedovi nisu uzalud ginuli, ginuli su zbog nas, kako bismo mi imali uvjete da nastavimo njihovu borbu, da hrvatski narod jednoga dana živi u sreći i blagostanju.
Vrijeme je da opet svi budemo kao jedan, vrijeme je da napokon ispunimo svoj san, Ovoga puta, taj san će biti ispunjen za vječnost! Vrijeme je da Hrvati prestanu tražiti novoga gospodara, vrijeme je da budemo gospodari sebi samima te da se borimo da stranci više nikada ne zagospodare Hrvatskom.
Hrvatski nacionalizam se ponovno budi , sada imamo priliku da ispunimo san naših pradjedova, da njihove duše napokon mogu mirno počivati, znajući da je ispunjeno sve što su željeli.
Vrijeme je da da se hrvatski nacionalisti ujedine i napokon zajedničim snagama prekinu „kletvu kralja Zvonimira“ zbog koje su Hrvati stoljećima robovali strancima!
Bog i Hrvati!
Za Dom spremni!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tvukoja_zg
Novi član

|
 |
« Odgovor #1 : 21 Rujan, 2009, 07:17:15 » |
|
Hrvatska, kao i sve ostale balkanske države očigledno ne mogu same. Hrvatska u svojih dvadeset godina postojanja bukvalno nije napravila ništa osim što su je političari opustošili koliko god mogu a pustošenje nije zaustavljeno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
modera
|
 |
« Odgovor #2 : 22 Rujan, 2009, 07:12:34 » |
|
Hrvatka_h, molim te da malo smanjiš doživljaje! Baniranje upozorenja obično traje petnaest dana i bilo bi šteta da čitava dva tjedna ne budeš u mogućnosti olakšavati se, što inače po mom sudu i činiš, umjesto na primjerenijem mjestu! No, to je samo moje izdvojeno mišljenje koje nije ni bitno ni relevantno, sve do tvog fašističkog pokliča, na što ću ubuduće reagirati s 'kick' i 'ban'! Nadam se da smo se razumjeli! Pozdrav forumašima!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Crolupus
Novi član

|
 |
« Odgovor #3 : 23 Listopad, 2009, 10:37:49 » |
|
Pozdrav, ljudi! Danima Vas čitam, svaki dan ponovo i želim reći da ste odlični!
A sad tema: Hrvatka je možda malo pretjerala s doživljajima, ali toliko je teško čitati forume po net-u na kojima se uvijek nađe netko tko tamo ne pripada i tko piše samo da bi provocirao onog drugog. Možda je zato i bila malo brutalnija nego što bi čovjek mogao tolerirati. Budi li se nacionalizam? Moje nadanje je usmjereno prema domoljublju. Nadam se da će i moje dijete osjećati ovaj veličanstveni osjećaj ponosa kojeg nosim ja u sebi.Domoljublju trebamo težiti!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mikica
Novi član

|
 |
« Odgovor #4 : 23 Listopad, 2009, 06:16:02 » |
|
Ja bih se složila oko dvije stvari ovdje - ne možemo biti samostalni, što je pokazala i naša povijest i nismo dovoljno okrenuti sebi. Treba se zapitati o domoljublju, tj .konkretnije kako ga sačuvati... U teoriji rješenje je ovakvo- jasno dati do znanja europskoj zajednici da oni nas trebaju više, nego mi njih, jer Hrvatska po svom položaju sama je bedem između ( civiliziranog i neciviliziranog svijeta...šalim se !!!  ) istoka i zapada, a znamo koje su to razlike....treba uči u Europu, jer to nam je neizbježno, rekla bih genetski determinirano... ali pod svojim uvjetima. Tražiti da priznaju da smo mi samo bedem, jer to je jedan od glavnih razloga (što sam se uvjerila i iz prve ruke, na prepad jednog visokopozicioniranog europskog dužnosnika kojeg , kad sam to pitala ,samo što šlog nije opalio, a odgovor mu je bio da se to ne pita , jer to je delikatno pitanje - MA ZA KOGA?) I kad bi se to otvoreno priznalo, e tada tražiti da se prema nama i odnose sa poštovanjem, jer ako ikada dođe do rata, a povijest je i tu pokazala da to tako bude čim se zemlje ujedine u veće saveze, čije će guze prvo nastradati? Naše domoljubne...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
marina d
Novi član

|
 |
« Odgovor #5 : 23 Listopad, 2009, 07:32:38 » |
|
Pala su mi na pamet neka pitanja.
Može li domoljub biti u oporbi, ili su nužno svi domoljubi članovi i simpatizeri trenutno vladajuće stranke?
Mora li domoljub bez sumnje, podupirati politiku aktualne vlade?
Postoji li mjera za veličinu domoljublja?
Ako postoji, može li vrijednost ispred jedinice mjere imati i negativni predznak?
Mora li domoljub biti obučen u crno, ili može nositi primjerice crvenu majicu?
Može li domoljub obući roza majicu?
Može li domoljub biti gay?
Mora li domoljub plaćati porez, ili je domoljublje samo po sebi dovoljno?
Tko je veći domoljub? - onaj koji uredno plaća porez i izlazi na birališta, ili onaj koji zahvaljujući deklariranom domoljublju dobije priliku privatizirati državnu tvrtku pa osobno bogatstvo više puta multiplicira, bez obzira na ne poštivanje zakonskih financijskih obaveza prema državi.
Da li je domoljubno, u stranoj zemlji propagirati akciju "kupujmo domaće" ako se to domaće odnosi na proizvode države u kojoj tvrtka posluje, a ne država iz koje potiče vlasnik kapitala (tvrtke).
Da li slovenski Mercator na čelu tvrtke ima domoljube?
Da li su članovi uprave hrvatskog Agrokora domoljubi?
Da li domoljub nužno mora voljeti pjesme Marka Perkovića Thompsona, ili može voljeti npr. The Doors?
Da li su gosti klubova s cajkama domoljubi?
Jesu li posjetitelji ex Močvare domoljubi?
Smije li domoljub pjevati/slušati/voljeti pjesme Đorđa Balaševića?
Mora li domoljub biti militantan, ili postoje domoljubi pacifisti?
Mora li domoljub, dovoditi u pitanje tuđe domoljublje ako se ovaj drugi po nečem razlikuje?
Mora li domoljub mrziti ostale državljane matične zemlje koji nemaju većinsku nacionalnost?
Da li domoljublje podrazumijeva nesnošljivost prema drugim nacijama i državama?
Da li su navijači koji rade nerede po drugim zemljama, razbijajući i fizički napadaju domaćine, domoljubi?
Da li domoljub mora biti i nogometni navijač, ili može primjerice pratiti veslanje?
Da li domoljub mora opravdavati zločine ustaških mesara, onima koje su počinili komunistički mesari, ako su pritom i jedni i drugi Hrvati? Ili obratno.
Općenito, opravdava li domoljublje zločin?
Da li opravdanje (ili olakšavajuća okolnost) za kriminal, pljačku i nasilje može biti domoljublje? Da li pravi domoljub mora ići u crkvu, ili je dovoljno da na retrovizor objesi krunicu s križem volumena 30 cm3?
Mora li domoljub biti vjernik katolik?
Da li je domoljub član uprave kluba, koji na prodaji igrača zaradi više miljuna Eura, a njegov klub ostane državi dužan višemilijunske iznose za porez?
Da li domoljub podmeće bombe u sportske objekte?
Da li domoljub mora biti naoružan?
Ako netko slučajno i nije domoljub, zaslužuje li živjeti u matičnoj zemlji ili mora biti protjeran?
Da li domoljub, kad treba odgovoriti na pitanja koja bi mu postavila policija, odlazi u Posušje?
Bježi li domoljub i skriva se od hrvatske policije i pravosuđa u prekomorskim zemljama?
Može li domoljub imati dvojno državljanstvo?
Može li samohrana majka biti domoljub?
Može li samohrani otac biti domoljub?
Da li domoljub mora biti pijan kad se vrati kući, pa premlatiti ženu i djecu?
Mora li domoljub imati PTSP, ili to mogu biti i oni koji ga nemaju?
Mora li domoljub nužno biti branitelj, ili može biti domoljub bez obzira na to što nije sudjelovao u ratu?
Da li je onaj koji je sudjelovao u ratu branitelj, a više nije u aktivnoj vojnoj službi, ili je ex branitelj (bivši branitelj, ratni veteran i sl.)
Mora li svaki domoljub dobiti od države stan u Zagrebu?
Da li domoljub dobiva državne poticaje za poljopriredu (turizam, graditeljstvo i sl.), temeljem same činjenice da je domoljub, ili postoje i neki drugi kriteriji.
Može li domoljub koristiti dobivena sredstva kako bi investirao izvan domovine?
Mora li domoljub biti rođen izvan Zagreba, ili i zagrepčani mogu biti domoljubi?
Da li je dovoljno domoljubno poštivati i isticati aktualni grb Republike Hrvatske, ili se mora poštivati onaj sa prvim bijelim poljem?
Mora li domoljub biti ekstremno desnih i konzervativnih političkih stajališta, ili je npr. i Vlado Gotovac bio domoljub?
A da li uopće ova pitanja traže odgovore, procijenite sami....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mikica
Novi član

|
 |
« Odgovor #6 : 23 Listopad, 2009, 08:07:00 » |
|
Možda kad bi do zadnjeg pitanja i dali odgovore....uz sve premise koje bi nastale izvukli bi zaključak. Hm, zaključak bi možda i bio valjan , ali da li bi bio prihvatljiv - to je pravo pitanje. Ali bez filozofije, domoljublje bi mogli najbolje rezimirati u Zagoraca - Ne bu mene nišči v mojoj kuruzi! Čisto i jednostavno.  Ispravite me ako sam neozbiljno prihvatila ovu temu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Crolupus
Novi član

|
 |
« Odgovor #7 : 24 Listopad, 2009, 01:14:26 » |
|
Marina_d, odgovori na tvoja pitanja nam, nažalost, daju sliku o trenutnoj, aktualnoj i nadasve nezdravoj atmosferi koja vlada u Hrvatskoj predugo... Tko je domoljub? Nemoguće odgovoriti. Ali reći ću ti jedno razmišljanje, razmišljanje moje malenkosti. Kada dođem u rodni kraj mog supruga, koji je vrlo škrt i težak za život, pa kad vidim njegovo ozareno lice, kada dođem u posjet Vašoj Slavoniji, pa u ogledalu vidim svoje ozareno lice, pa kad dođemo u Dalmaciju, pa ne skidamo osmjeha s naših lica, kada dođem u Zagorje pa želim udahnuti, upiti u sebe dio svega što je tamo...znam da volim svoju zemlju. Poželim pričati s nepoznatim ljudima, pomoći im na njivama, plesati na Vinkovačkim jesenima, šetati ulicama Zagreba, stisnuti ruku starici iz Vukovara koja nam je dala svoga sina, zagrliti ličkog junaka koji cijeli život obrađuje ono malo škrte zemlje... Je li domoljublje plaćanje poreza, biti u HDZ-u, alušati Marka Perkovića....svatko normalan će odgovoriti -NE! Ipak, žao mi je što ljude osuđujemo i kategoriziramo prema tome slušaju li Thompsona ili bilo što drugo tako marginalno kao što je ovaj kriterij... Naravno, lupanje u "velika, hrvatska prsa" od strane onih koji su opustošili, i još uvijek to čine, Hrvatsku državu su sve drugo samo ne domoljubi,. To bi trebalo biti svima jasno. Što sam htjela ovim slovima reći? Kad mi se grudi nadimlju od ponosa, na moju zemlju, kad osjetim kako dišem punim plućima kad sam ovdje, kad svaka pora na meni uppija život sela, mjesta, grada hrvatskog....znam da sam domoljub. To je jedan, sad će zvučati ironično,ali nije, moj mali dio svemira u kojem sam sretna. To je moja Domovina. Meni je to dovoljno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vladislava
Novi član

|
 |
« Odgovor #8 : 25 Listopad, 2009, 10:45:07 » |
|
Ako voliš svoju domovinu istinski ne treba ništa da ti smeta slušaš li bilo koju glazbu baviš li se bilo kojim poslom onda si vjerojatno domoljub.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
S.B.
Novi član

|
 |
« Odgovor #9 : 01 Prosinac, 2009, 11:44:33 » |
|
Pozdrav, ljudi! Danima Vas čitam, svaki dan ponovo i želim reći da ste odlični!
A sad tema: Hrvatka je možda malo pretjerala s doživljajima, ali toliko je teško čitati forume po net-u na kojima se uvijek nađe netko tko tamo ne pripada i tko piše samo da bi provocirao onog drugog. Možda je zato i bila malo brutalnija nego što bi čovjek mogao tolerirati. Budi li se nacionalizam? Moje nadanje je usmjereno prema domoljublju. Nadam se da će i moje dijete osjećati ovaj veličanstveni osjećaj ponosa kojeg nosim ja u sebi.Domoljublju trebamo težiti!
Ne sekiraj se domoljube...Hrvatski nacionalizam nije nikada ni spavao pa tako nema potrebe ni da se budi....nacionalisti bili...nacionalisti ostali...od kada je sveta i veka....samo ponosno molim...bas mi je drago da vidim da vas bas ima...sirovina do sirovine....samo uzivajte...domoljubi¡¡¡
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
tvukoja_zg
Novi član

|
 |
« Odgovor #10 : 01 Prosinac, 2009, 11:53:13 » |
|
Sva sreća pa su Srbi operirani od takvih osjećaja. Yeah right.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Mikica
Novi član

|
 |
« Odgovor #11 : 01 Prosinac, 2009, 06:53:21 » |
|
Zar su ljudi koji osjećaju nacionalnu pripanost-sirovine?Svašta. Samo još jedna provokacija....dokazuje već znano, suvišno da pišem... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
S.B.
Novi član

|
 |
« Odgovor #12 : 03 Prosinac, 2009, 01:32:50 » |
|
Sva sreća pa su Srbi operirani od takvih osjećaja. Yeah right.
Samo jedam mali ali vazan primer....e ovako...prodji kroz bilo koji dio Hrvatske i osvrni se koliko je sahovnica okaceno po krovovima,ja ni u jednoj zemlji nisam vidila toliko zastava okacenih po kucama kao u Hrvatskoj...a onda idi bilo di u Srbiju i potrazi srpsku zastavu...mislim da ih neces puno naci...uglavnom na zgradi policije,opstine i ako vidis svatove...tako da nam osecaji nisu ni priblizni..Hvala Bogu¡¡¡
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
S.B.
Novi član

|
 |
« Odgovor #13 : 03 Prosinac, 2009, 01:37:59 » |
|
;Nadam se da ce i moje dijete nositi ovaj velicanstveni osjecaj ponosa kojeg ja nosim u sebi;........Pa ovo je vise nego verovatno...kakve su ovo izjave sta je ovo jebo te...Hoce,Hoce nosit ce isti osecaj jel ga ucis kao sto su i tvoji tebe ucili...Ponos je gadna stvar...ako ne znas na sta si ponosan...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
macak
Novi član

|
 |
« Odgovor #14 : 03 Prosinac, 2009, 02:48:17 » |
|
Vidjeh vjeru vukovarskih srba u vukovar kao svoj grad , vidio sam toliko toga obnovljenog i sređenog a nekako je najljepši bio srpski konzulat od svega što sam vidio  i čini mi se krov na tržnici 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|