|
korisnik
Gost
|
 |
« Odgovor #15 : 18 Veljača, 2007, 08:45:44 » |
|
Klasika  ,samo žao mi jer se ovi jadni korisnici natežu s kvazi wirelessom ,da samo vidite kako to funkcionira dalje......ajme majko
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Scarto
Gost
|
 |
« Odgovor #16 : 18 Veljača, 2007, 08:55:23 » |
|
Da u Nijemcima če se staviti AP ali je dobar dio financirala ipak općina tj. u to spada staro računalo za AP i troškovi antene i postavljanje antene. Ostali trud ostaje na udrugi infomatičara Nijemci. A što se tiče AP-a u Vukovaru korisnici nisu baš zadovoljni jer često puca veza iako je i drugi AP u funkciji znatno slabiji jer nije stavljen onaj koji je kupljen od grada nego neki sasvim (divlji). Sad ostaje pitanje gdje su kupljeni AP-i koji su iz donacije grada kupljeni a zatim nestali. To bi se trebali zapitati svi oni koji su za taj sistem razmjena podataka da održe u Vukovaru i drugim općinama.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
korisnik
Gost
|
 |
« Odgovor #17 : 18 Veljača, 2007, 08:58:45 » |
|
Fine novce su oni dobili za to ,mogao se krasan wireless staviti i pokriti kompletan grad ,ali problem je u tome što su krivi ljudi dobili te novce.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #18 : 19 Veljača, 2007, 06:32:59 » |
|
Pa da dobili od Zaklade 150 000,oo kn /no dobro nije sve bilo za mrezu koliko imam info za mrezu 30 000,oo/, dobili 30 000 od Zagrebacke banke, sad trebaju dobiti od USAID......to je ono sto znam.....za te novce sta se sve moze napraviti. U centru Grada Vukovara uopce ni nema signala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Storm
Gost
|
 |
« Odgovor #19 : 19 Veljača, 2007, 12:36:37 » |
|
U kako se na forumu pljuje na veliko. Da razjasnimo u startu, cini mi se kako vi govorite o VuWirelessu, ja predstavljam ekipu iz 9a0v Wirelessa vukovarskog. mi nismo dobili nikakve masne donacije od nikog, nego radimo svojim sredstvima, a sa drugim wirelessom smo povezani samo bezicnom vezom Vukovar-Borovo  taj smo link uspostavili od pre neki dan pa sada radi i ta komunikacija. Odgovor na pitanje di se nalazi 9a0v AP u vukovaru: imas 2 za sada, jedan ti je na soliteru onome pored ulaza u luku Vukovar, drugi se nalazi na sajmistu. odgovor na komentar da u centru Vu nema signala. nisam siguran za koji si signal mislio, ali ako mi nadjes lokaciju u centru di mogu postaviti AP, bice  ako vam trebaju informacije, obratite se na mail wolvesrage_stormwolf@yahoo.com aj uzdravlje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #20 : 19 Veljača, 2007, 01:42:56 » |
|
Pozdrav od VuW! 1. Novci su dosli iskljucivo od zaklade. Zaba i USAid...nista! Odakle vam to?? 2. Oprema je sva tu. Problem je sto nam je trebalo pola godine da se oprema naruci...a kad je stiglo, nismo vise bili u mogucnosti izdvojiti potrebno vrijeme za taj projekt.  3. Nemamo ljudi. Nas je 4 i svi smo u stalnom radnom odnosu (1 u Vukovaru, 1 je prijevoznik i 2 u Osijeku) Kad smo bili u mogucnosti zatezali su, sad kad nemamo vise toliko vremena ...  4. Mi ne trazimo clanarine. Iako nije iskljuceno u buducnosti, to je ipak projekt za zajednicu. Ako se netko zeli aktivirati, samo se javite. Ukoliko imate dobru (visoku) lokaciju, javite se. 5. Oprema je tu! Imamo cca. 20 AP-a i routera (sa QoS), i dovoljno antena da pokrijemo sve do ZG-a  Ljudi, ako i vi zelite da se koristite mrezom, pomozite. Mi smo postavili neka osnovna pravila, a na vama je da se spojite. Ovo nije zatvorena mreza, ovo je mreza svih nas i treba da bude otvorena. Do sada nismo isla na spajanje sa drugim AP-ima jer jos uvijek testiramo nasu opremu, a kako mi se cini ok, mislim da nece biti problema da i to uskoro radimo. Sto se tice vukovara, nemojte misliti da vas zaobilazimo, ali nam je naselje (fizicki) blize pa smo odande poceli, polako se sirimo. Kolega D. nam je osigurao jednu od dunavskih zgrada u Vu, pa cemo uskoro i tamo Pozdrav, J35ter
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #21 : 19 Veljača, 2007, 06:05:45 » |
|
14. rujna 2006. Zagrebačka banka osmu je godinu zaredom raspisala nacionalni Natječaj za dodjelu donacija, kroz koji je do sada ukupno donirano gotovo 16 milijuna kuna
44 NOVE DONACIJE VRIJEDNE 1,2 MILIJUNA KUNA
Donirani su projekti namijenjeni osobama sa tjelesnim invaliditetom i psihičkim smetnjama u razvoju, edukacijski i obrazovni projekti, projekti za očuvanju tradicijske baštine i književnost
Danas je završio javni Natječaj za dodjelu donacija Zagrebačke banke za 2006. godinu, raspisan krajem svibnja ove godine, i organiziran u sklopu Programa društvene odgovornosti – ZAJEDNO.
Ovo je već osma godina ovakvog sustavnog i transparetnog oblika doniranja, u kojem je do sada podržano, uključujući i ovu godinu, 999 projekata, sa 15,6 milijuna kuna.
Na ovogodišnji Natječaj pristiglo je 1040 prijava organizacija, udruga, klubova i društava. Odlukom nezavisne stručne Komisije, odabrana su i donirana 44 projekta iz različitih dijelova Hrvatske, sa 1,2 milijuna kuna.
Među ovogodišnjim nagrađenim projektima, koji dolaze iz četiri područja društvenog djelovanja - djeca i mladi, humanitarno djelovanje, kulturna baština i umjetnosti, ističemo:
donaciju Nakladničkoj kući „Mlinarec-Plavić“ d.o.o., koja je u sklopu kategorije Umjetnost, za Biblioteku Držićijana dobila donaciju u iznosu od 61.000 kuna. U kategoriji Kulturna baština udruga Deša iz Dubrovnika dobila je u donaciju u iznosu od 30.000 kuna za obnovu mlinice u selu Korita na otoku Mljetu. Na području Humanitarnog djelovanja stručna Komisija je među ostalima dodijelila vrijednu donaciju od 85.500,00 kuna Centru za neohumaničke studije CNS Karlovac za projekt integracije djece I mladih s posebnim potrebama, pod nazivom “VIP – Vršnjaci I pomagači”. Također, u kategoriji Djeca i mladi, donacija od 100.000 kuna dodjeljena je Dječjem saboru znanja za provođenje svog programa promocije znanja. Detaljan popis svih dobitnika nalazi se u nastavku:
Humanitarno djelovanje:
DRUŠTVO INVALIDA POREČ, Poreč namjena donacije: Kreativne radionice za djecu sa invaliditetom I njihove prijatelje, 55.000,00 kuna UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH GRADA VARAŽDINA I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE, Varaždin namjena donacije: Edukacija znakovnog jezika, 28.000,00 kuna UČILIŠTE ZA LIKOVNO OBRAZOVANJE, KREATIVNOST I DIZAJN – STUDIO TANAY, Zagreb namjena donacije: Projekt “Stvarajmo zajedno”, 55.000,00 kuna HRVATSKA UDRUGA PARAPLEGIČARA I TETRAPLEGIČARA, Zagreb namjena donacije: Unaprijeđenje prijevoza osoba s invaliditetom u Gradu Zagrebu, 26.500,00 kuna CENTAR ZA NEOHUMANIČKE STUDIJE CNS KARLOVAC, Karlovac namjena donacije: Projekt “VIP – Vršnjaci I pomagači”, 85.500,00 kuna E-GRAD, SAVEZ UDRUGA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I IMPLEMENTACIJU IT MODELA HUMANIH TEHNOLOGIJA, Vukovar namjena donacije: Projekt “E-Grad, 30.000 kuna UDRUGA DIJALIZIRANIH I TRANSPLANTIRANIH BOLESNIKA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE, Split namjena donacije: Projekt “I dijaliza je život, a darivanje organa plemeniti je čin I znak ljudske solidarnosti”, 20.000,00 kuna iliti
http://www.zaba.hr/info/abo/news/press/habo_press373.htm
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #22 : 20 Veljača, 2007, 07:04:02 » |
|
GOC: E-GRAD, SAVEZ UDRUGA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I IMPLEMENTACIJU IT MODELA HUMANIH TEHNOLOGIJA, Vukovar namjena donacije: Projekt “E-Grad, 30.000 kuna E-grad nije VuW!!! I to nema veze sa wireless projektom, sampionu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #23 : 20 Veljača, 2007, 09:30:27 » |
|
To pricaj nekom drugom PRojekt za opremu za vuw ste dobili u suradnji s DOI Podunavlje čiji se projekt zvao E-Grad, onda ste osnovali vuw udrugu, nakon toga posto je taj projekt ima prodju osnovana je i udruga E-Grad a cine ga isti ljudi. DOmagaj Marenic u svim udrugama a vidim da je i Nikola Mitrovic aktivan. Dakle pravno gledano niste jedno te isto, a u stvari jeste. Na kraju krajeva pa ako imate iste ciljeve i jedni i drugi trazite novce za istestvari sto sene ujediniti pa vas u jenoj udruzi nece biti 2 a u drugoj 4, pa mozda i napravite vise, a menje ovdje pricate.
E-GRAD SAVEZ UDRUGA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I IMPLEMENTACIJU IT MODELA HUMANIH TEHNOLOGIJA REGISTARSKI BROJ 16001043 NAZIV E-GRAD SAVEZ UDRUGA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I IMPLEMENTACIJU IT MODELA HUMANIH TEHNOLOGIJA SKRAĆENI NAZIV E-GRAD SJEDIŠTE Vukovar, Trg Republike 2/33 DATUM UPISA 19.01.2006 DJELATNOSTI pribava konfiguracija i redistrubucija poslovne informatičke opreme u svrhu potpore informatizacije osoba s invaliditetom i jačanja civilnog sektora u gradu Vukovaru, suradnja sa savezima i udrugama koje provode slične aktivnosti, promocija grada Vukovara kao informatičkog središta županije, te ostalo opisano u članku 11.Statuta.OSTALE INFORMACIJSKE DJELATNOSTI OSOBE Domagoj Marenić - PREDSTOJNIK, Nikola Mitrović - IZVRŠNI DIREKTOR
UDRUGA ZA RAZVOJ LOKALNE PRISTUPAČNE BEŽIČNE TEHNOLOGIJE U GRADU VUKOVARU I REGIJI - VUwirless
REGISTARSKI BROJ 16000973 NAZIV UDRUGA ZA RAZVOJ LOKALNE PRISTUPAČNE BEŽIČNE TEHNOLOGIJE U GRADU VUKOVARU I REGIJI - VUwirless SKRAĆENI NAZIV VUwireless SJEDIŠTE Vukovar, Domovinskog rata 48/7 DATUM UPISA 10.03.2005 DJELATNOSTI razmjena podataka,formiranje interesnih zajednica,podizanje kvalitete rada, edukacija putem bežične mreže, suradnja sa saveznim udrugama i organima izvršne vlasti, poticanje razumjevanja i usvajanja etičkih vrijednosti kroz bavljanje informatičkom tehnologijom te ostalo opisano u članku 4. Statuta.OSTALE HUMANITARNE DJELATNOSTI OSOBE Vlastimir Stanković - PREDSJEDNIK UDRUGE, Nikola Mitrović - POTPREDSJEDNIK UDRUGE, Dejan Anđelković - TAJNIK
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #24 : 20 Veljača, 2007, 10:49:33 » |
|
Da, Nikola je u VuW! Ajd mi sad reci u cemu je problem... Jedan projekt je za dizanje Wireless mreze, a drugi ti je prikupljanje i distribucija rashodovane opreme. Nikola sudjeluje i u jednom i u drugom projektu. U cemu je tu problem? Da li mislis da bi trebao prebacivati sredstva sa jednog projekta na drugi, iz jedne udruge u drugu??!?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bubimirko
Gost
|
 |
« Odgovor #25 : 20 Veljača, 2007, 11:24:25 » |
|
prvi put cujem da za svaki projekt treba imat udrugu????cudna je to metoda razvoja civilnog drustva????mislim da udruge briju na umrezavanje ili da jedna udruga ima vise djelatnosti?  ???A da za svaku aktivnost pogotovo slicnu, treba imat udrugu to prvi put vidim i cujem! Pa nije ni cudo sto nista nije vidljivo, i što nema rezultata.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
J35ter
Gost
|
 |
« Odgovor #26 : 20 Veljača, 2007, 11:51:36 » |
|
Sorry, ali VuW nema veze sa e-grad savezom. Nikola jeste clan VuW-a ali mi nismo clanovi e-grada. Koliko ja znam e-grad je osnovan radi toga sto VuW ekipa nema vremena za druge projekte.
Po tebi bi trebala postojati onda samo jedna udruga u gradu koja radi sve ??!? Ajd ti sebe zapitaj koja je uloga udruga u drustvu!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
goc
Gost
|
 |
« Odgovor #27 : 20 Veljača, 2007, 12:16:44 » |
|
Ne ali upravo pokazatelj da su isti ljudi u razlicitim udrugama govori mi da se radi samo o muljazama a ne o necem konkretnom i jasnom, s jasnom vizijom, misijom, ciljevima, aktivnostima i vidljivim rezulatatima. Da je samo svrha pribaviti novac, kupit opremu za osobne potrebe i pricati kako mi tu nesto radimo....Na krju krajeva niste krivi Vi, nego donatori jer bi trebali ukoliko projekt nije proveden u cijelosti toj udruzi naloziti povrat sredstava za neralizirane aktivnosti i rezultate. Kako ste Zakladi objasnili da mreža nije profunkcionirala kako je trebala?Nikako garant s fino upakovanom pricom, a u stvarnosti sipak? KOliko i gdje ju postavljeni AP-ei, koliko imate korisnika, sto je bio cilj projekta, koji su rezulatati ostvareni. Nema vidljivih- ni kvantitativnih , ni kvalitattivnih. Samo prica u prazno. Zamisli da su VK dobili i tih 30 000 KN. Gdje su rezutati i aktivnosti udruge E Grad? Prica u suplje????Eto gdje trosite novce poreznih obveznika. GOre nego politicari! PO tome pricam. AKo vuw nema dovoljno vremena,kako to da onda isti ljudi DOmagoj i Nikola, imaju vremana u drugoj.Zar u tom slucaju trebaju 2 udruge u kojima su isti ljudi i slicne aktivnosti? I ne treba postojati jedna udruga.Nego vise njih s razlicitim djelatnostima, a one koje imaju istu, pa i razlicitu trebaju se umrezavati. Nije cilj imati 3 covjeka pa ako ta 3 nemaju vremana nitko nista ne radi, nego omasoviti, pa ja cu ovo, ja cu ono, onaj ce ono. I zaista to je fenomen da se za svaku aktivnost osniva posebna udruga, s istim ljudima.Svasta. A sto se tice ulogama udruga u gradjanskom drustvu ovisi o njihovim misijama i vizijama, ciljevima koje ostvaruju kroz realizaciju određenih aktivnosti a koje pak daju rezulatate kojima ostvaruju zacrtane ciljeve. KOd Vas na zalost to nista nije vidljivo, osim da ste sami sebi svrha.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Domagoj
Gost
|
 |
« Odgovor #28 : 20 Veljača, 2007, 02:12:05 » |
|
Da se i ja malo uključim.. Ono što mi izgleda ovdje bitno je činjenica da Vas je Vlastimir pozvao da se uključite, da oprema postoji i da je VUwirelessu potrebna pomoć. Što se tiće USAID-a radi se na realizaciji 20 IT točaka za besplatan pritup inernetu za građanstvo po cijelom Vukovaru. Izgleda li to interesantno? Što se tiće E-grada mnogi su već dobili rekonfiguriranu opremu. Treba li javno objaviti popis?
Molim Vas da se uključite, jer izgledno je da neki pokušavaju, a sam nitko nemože. CARPE DIEM!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
korisnik
Gost
|
 |
« Odgovor #29 : 21 Veljača, 2007, 06:34:06 » |
|
Ok ,ali gdje su ti rezultati? Gdje su ti AP-i ? udruge ovo ,udruge ono....dok mi korisnici čekamo ono što je obećano! Stvarno se i meni čini da je sve ovo paravan da se mazne lova i zamažu oči građanima s par trećerazrednih AP-a ,pa nek se narod nateže. Ok su ovi iz Vukovara ,fino pošteno ,dečki sami isfinancirali svoj projekt i napravili i to radi ,a šta s ovom "udrugom" ili još bolje "udrugama" ovdje? Ljudi ima , AP-a i materijala za njih kako oni kažu ima ,pa ja stvarno neznam onda što se to toliko čeka i odgađa ,ili će po dobroj staroj navici Vukovar biti opet na zadnjem mjestu kao i u ostalim stvarima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|